spinner

Nieuwe, Spaanse editie FOM in aantocht!

ma 4 aug 2008

Eind augustus is het weer zover: de nieuwe editie van het Festival Oude Muziek Utrecht begint weer, nu in vele Spaanse tinten! In de middageditie van De Oude Speeldoos van donderdag 31 juli is een voorbeschouwing te horen van dit Festival met aandacht aan verschillende bekende en onbekende musici (veelal Spaanse!) die hun opwachting zullen maken.
Met dit keer één groot thema: Siglos de Oro – Spaanse renaissance-muziek. Dat belooft veel goeds; strenge polyfonie van de Grote Drie van de Spaanse renaissance (Morales, Guerrero en Victoria), maar ook improvisatie (gambist Paolo Pandolfo) en traditionele muziek (Música Temprana).
Aanwezig is onder meer Spaanse klavier- en blazersmuziek en een hele vihuela-dag. Het Festival Oude Muziek is van 29 augustus t/m 7 september 2008 in Utrecht. Vele grote namen uit Spanje komen naar Utrecht, zoals Hespèrion XXI, Al Ayre Español, Ensemble Elyma, Capilla Peñaflorida, Xavier Díaz-Latorre, José Miguel Moreno en anderen. Voor als u nog geen kaartjes heeft besteld: u kunt ze nu nog kopen en meegenieten van al dit moois!
De Oude Speeldoos, Special Festival Oude Muziek 2008, donderdag 31 juli, 14.00-16.00