Search for:
spinner

Oriental Hit Parade

vr 15 aug 2008

LP Oriental Hit Parade, Verzamel, (1973) Voice of Lebanon VLMX 25 Op het Voice of Lebanon platenlabel verscheen in 1973 deze schoonheid, een verzamel LP met Samira Tewfic (ook wel geschreven als Tawfic, Tawfek of Taoufik) uit Jordanië, Issam Raggi uit Libanon en een zanger die schuil gaat onder de naam Safouan. Over Safouan heb ik niks kunnen vinden. En wat betreft Samira Tewfic kom je vooral heel veel leuke oude clips tegen maar enige achtergrond informatie, ho maar. Hetzelfde geldt voor Issam Raggi, een hilarisch filmpje waarin hij een engelse liedje “Do You? Do You?” zingt en dat was het.
Dan de hoes. Hierop zien we de nachtegaaltjes mooi geschoten door de camera. Samira Tewfic straalt je tegemoet met haar volle zwarte haarbos en de rijk versierde jurk met glittertjes. Een heerlijke lach en een schoonheidspukkel op de linkerwang maakt het plaatje helemaal af. Issam Raggi en Safouan hebben een serieuzere pose aangenomen.
De muziek op deze LP is erg fraai. Met weemoedig drama banen Issam en Samira een weg door de bedwelmende nummers. Safouan verzorgt op deze LP twee lange schitterende meeslepende ballades. Een staaltje prachtig Arabische pop uit de jaren zeventig. Het aanvullend materiaal in deze uitzending komt van Sima Bina. Deze Iraanse dame is vooral een vertolkster van Iraanse volksmuziek. Het nummer (of is het een medley?) “La Jeune Mariée/Quatrains/La Basanée” komt van de cd “Iran: Musique Du Sud Du Khorassan” uitgebracht door “Musique Du Monde/Buda Musique”. Buda Musique is het label wat ook de prachtige Ethiopiques serie uitbracht. Veel luisterplezier…