spinner

Oude Muziek uit de Nederlanden

di 10 jan 2017
Thema: Oud
Genre: Barok

In Concertzender Live van donderdag 12 januari om 20.00 uur zijn er opnamen te horen van 2 recente concerten met oude muziek uit de Nederlanden, uitgevoerd door de Nederlandse ensembles Collegium Musicum Den Haag en Camerata Trajectina.

De eerste opname is gemaakt tijdens het 10e Huygens Festival dat plaatsvond op 4 en 5 juni 2016 in Leidschendam-Voorburg.
De Stichting Huygens Festival laat zich inspireren door de vele talenten van Constantijn Huygens, maar ook door die van zijn zoon Christiaan Huygens. De programmering van het Huygens Festival bestaat uit muziek uit de tijd van Constantijn en Christiaan Huygens; muziek die zij hebben gehoord, gespeeld of gecomponeerd en op “authentieke” wijze uitgevoerd.
Op 4 juni was er in de Oude Kerk in Voorburg een concert door barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag. Dit orkest bracht samen met sopraan Michaela Riener het programma ‘De muzikale wereld van Constantijn en Christiaan Huygens’.

 

De tweede opname is gemaakt tijdens het Festival De Muze van Zuid op 21 en 22 mei 2016. Dit festival laat met name nooit-gehoorde muziek van Nederlandse componisten tot klinken komen. In de succesvolle eerste editie in 2016 was Amsterdam Zuid het podium voor de Nederlandse muziek uit verschillende eeuwen.

 

Camerata Trajectina stelde voor De Muze van Zuid een programma samen met muziek uit de 16e en 17e eeuw van onder anderen Joan Albert Ban, Cornelis Schuyt, Constantijn Huygens en liederen op teksten van Hooft en Vondel. Zo komen ook de straatnamen rond het Vondelpark die de Muiderkring in herinnering brengen tot klinken.

 

 

Uitzendingen:

  • Donderdag 12 januari 2017, 20.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 20 januari 2017, 15.00 – 17.00 uur

 

Bekijk hier de speellijst in de programmagids.