spinner

Pacheco

vr 26 dec 2008

Pacheco – 10 Great Years LP. Fania
En swingend zullen we het nieuwe jaar ingaan. Want als Johnny Pacheco iets kan naast een briljante latin trip maken is het wel zorgen dat dat vastgeroeste lijf wat losser in zijn vel komt. In deze uitzending van OpgeHoesd daarom een fraai overzicht van Johnny Pacheco van 1963 tot 1973 (de lp die we voor deze OpgeHoesd hebben uitgezocht is een reissue van een Fania Records LP uit 1973).
Bandleider van de legendarische Fania All-Stars waarin hij samenwerkte met bijna alle grootheden van de New Yorkse Salsa/Latin scene. We noemen o.a. Larry Harlow, Bobby Valentin, Ray Barretto, Willie Colón, Hector Lavoe, Pete “El Condo” Rodriguez, Ismael Miranda, Jose Cheo Feliciano, Eddie Palmieri, Tito Puente, Mongo Santamaria, Bobby Cruz, Rubén Blades, Celia Cruz en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Nu was New York in die tijd een creatieve stoofpot wat betreft de Latin muziek. Vele invloeden werden opgestookt tot een kokende broeierige hete niet te versmaden soep die men Salsa noemde. Hier 12 absolute Salsa hoogtepunten uit de gouden periode. Voor een fraai beeld van deze tijd verwijs ik u naar de prachtige film Our Latin Thing. Een documentaire gemaakt tijdens de glorie dagen van de Fania All-star band in 1970-’71. Maar je kunt natuurlijk ook even een intense blik op de hoes van deze lp werpen, een foto die volgens mij rechtstreeks uit de film Our Latin Thing komt.
Na Johnny Pacheco krijg je een selectie voorgeschoteld van de in 1995 door Manzana uitgebrachte cd  “Quiero Boogaloo!!!”.
De volgende nummers hoor je na de 12 van Johnny Pacheco;
1.    Bang Bang(1a Parte) (Joe Cuba Sextet) 2’51
2.    I Like It Like That (A Mi Me Gusta Asi) (Pete Rodriguez) 3’00
3.    Que Bueno Boogaloo! (La Lupe Y Tito Puente) 2’45
4.    Use It Before You Loose It (Bobby Valentin) 3’01
5.    Ay Que Rico! (Eddie Palmieri Con Cachao) 3’28
6.    Subway Joe (Joe Bataan) 2’57
7.    African Twist (Eddie Palmieri Con Cachao) 2’35
Veel luisterplezier en een heel goed nieuwjaar toegewenst…………..pieter bos