spinner

Pasen aan het IJ

wo 10 apr 2019
Thema: Oud
Genre: Barok

Het Muziekgebouw aan het IJ brengt komend paasweekend een aantal bijzondere concerten. Op woensdag 17 april speelt de Capella Mariana. De dag erna kunt u Cafe Zimmermann & Vox Luminis horen, en op vrijdag 19 april treedt het Ragazza Quartet op samen met Paul van Tongeren. Meer informatie vindt u op Muziekgebouw aan het IJ. Het concert door Capella Mariana lichten we vast voor u uit.


Schütz door Capella Mariana
Dat de passies van Johann Sebastian Bach niet uit het niets komen, hoort u in het mooie paasconcert rond de Johannes Passion van Heinrich Schütz. Het geweldige Tsjechische Cappella Mariana is als specialist in meerstemmige renaissancezang de perfecte vertolker voor de rijke harmonie en de onderhuidse dramatiek van Schütz.

Cappella Mariana wordt geroemd om de prachtige klank van het ensemble en de kwaliteit van de individuele stemmen. Samen vormen de onthechte Johannes Passion en de Cantiones sacrae van de belangrijkste Luthers-protestantse componist voor Bach een mooi dramatisch geheel. Dit concert neemt de luisteraar mee tot diep in de lijdenstijd.