Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Vroege Wereld

za 17 sep 2016 05:00 uur

Met muzikale voorbeelden van de sterke band tussen artiest en zijn vaderland.

Elles s'y promenent1. Elles s’y promènent.
Een album met muzikale juweeltjes uit de orale Franstalige traditie van België, Frankrijk en Quebec. De zangeressen zingen een- of tweestemmig- zowel a capella als in kwartet met violen en percussie. De tijdgebonden liederen herwinnen door de vernieuwde uitvoering van de zangeressen  hun relevantie naar vandaag. Het album bevat zowel traditionals als eigen composities.
Cd. ‘C’est la voix de la terre’, Elles s’y promènent. Label: Homerecords.be (2015), code 4446125.

Raul Barboza2. Raúl Barboza.
De muzikale tradities van de ‘Guyani’ Indianen van het noordoosten van Argentinië dienden als oefenterrein voor de in Buenos Aires geboren accordeonist Raúl Barboza, maar zijn muziek weerspiegelt een meer globale visie. Barboza’s melodieën hebben alles van de tango, mazurka, wals maar ook van  geluiden uit de natuur, het is een unieke mix van Indiase, Europese en Afrikaanse invloeden.
Cd. ‘La Tierra sin mal’, Raúl Barboza. Label: Frémeaux & Associés (2003), code: LLL257. Video

Tahran3. Tarhan.
Melike Tarhan heeft haar roots in Turkije, maar groeide op in België. De Turkse muziek was echter nooit ver weg, en toen ze zichzelf muzikaal begon te ontwikkelen, groeide haar behoefte om zich daar verder in te verdiepen. Zij woonde een tijdje in Berlijn, waar ze onder meer werkte met de experimentele zangeres Claudia Herr. Terug in Gent studeerde ze zang aan het Koninklijk Conservatorium.
Cd. ‘Juicy Little Bramble’, Tarhan. Label: Homerecords.be (2015), code: 4446141.