Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Nacht: Wereldmuziek

zo 18 sep 2016 01:00 uur

Met wereldartiesten uit Jamaica, Frankrijk, Argentinië, Nederland, Mexico, Rusland, Algerijnse Sahara en Portugal.

1-Grace-Jones

Grace Jones.

 

‘Nightclubbing’ is het vijfde studio album van de Jamaicaanse zangeres Grace Jones, uitgebracht in 1981 door Island Records. Het album kreeg positieve recensies na de release en wordt nog steeds geprezen door critici, met lof voor de unieke sound van de zangeres en organische mix van genres. Een fenomenale album met negen hit nummers.

Cd. ‘Nightclubbing’,  Grace Jones. Label: Island (1981), code: IMCD17 842 368-2. Video

 

2-Lalo-Zanelli

Lalo Zanelli & Ombu.

 

Componist, pianist en arrangeur Lalo Zanelli werd in 1959 geboren in Buenos Aires en woont sinds 1983 in Frankrijk. Hij is veelzijdig in zijn muziekkeuze, van rock, jazz, latin, naar tango en Argentijnse folklore. Ook componeert hij filmmuziek en is gitarist en zanger.Immigrantes’ is het laatste album van Lalo Zanelli met zijn kwintet Ombu. Het weerspiegelt het historisch- en cultureel belang van immigratie.

Cd. ‘Immigrantes’, Lalo Zanelli & Ombu. Label: Xango Music (2016), code: 860293. Video

 

3-Grupo-del-sur

Grupo del Sur.

 

Grupo del Sur bestaat uit vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist. Zij voeren u mee naar de wereld van Astor Piazzolla, een wereld waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren. Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. In de vaak ingewikkelde harmonische en ritmische structuren zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stravinsky en Bartok, maar ook jazz speelt een grote rol.

Cd. ‘Inspiración’, Grupo del sur. Label: Eigen uitgave van www.grupodelsur.nlVideo

 

 

4-Santana

Santana .

 

Santana is een band opgericht in San Francisco in 1967 door de Mexicaans-Amerikaanse gitarist Carlos Santana. De groep kwam voor het eerst onder de aandacht van het publiek met de uitvoering van ‘Soul Sacrifice’ op het Woodstock festival in 1969. Door dit optreden werd hun eerste album een enorme hit.  De band heeft acht Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards gewonnen. Santana heeft wereldwijd meer dan 90 miljoen platen verkocht, waardoor ze -in 2013- de titel ‘s werelds beste verkoop aller tijden behaalde.

Cd. ‘The Collection’, Santana. Label: Sony Music (2012), code: 88765408472. Video

 

5-Tim-Dorofeyev

Tim Dorofeyev’s Project.

 

Tim Dorofeyev is de gitarist die na het overlijden van zijn leider Vladimir Rezitsly de leiding van Jazz Group Archangelsk overnam. In 2005 trad hij op, samen met een tienkoppige band, bij het eerste Ethno-Jazz Festival in Rusland. Deze cd, die live werd opgenomen tijdens het festival, is een organische mix van Russische noordelijke volksliederen en Mugam, een zeer oude cyclische muzikale vorm volgens Azerbeidjaans gebruik. Voor de mensen van Azerbeidzjan is Mugam wat de blues is voor zwarte mensen in Amerika.

Cd. East North, Tim Dorodeyev’s Project. Vostok Sever – Live At The Ethno-  Jazz Festival. Label: Leo Records (2012), code: CD LR 639.

 

6-Nabil Baly

Nabil Baly.

 

De groep Nabil Baly, rond zanger en gitarist Nabil Baly Othmani, bestaat uit vier musici afkomstig uit de Djanet, een kleine plaats in Zuid-Algerije. Op hun derde album ‘Amghar In’ speelt de band muziek, geïnspireerd door de Touaregh nomaden uit Algerije, Libië, Niger, Mali en Burkina Faso. Energieke pop, aangevuld met rockinvloeden.

Cd. ‘Amghar in’, Nabil Baly. Label: Ezlan-Reaktion / Xango Music (2016), code: EZ001/1. Video

 

AF_LIVRO_02

Joana Rios.

 

Singer / songwriter Joana Rios, de nieuwe Portugese diva, presenteert met deze cd haar laatste album. Joana zingt in het Portugees en Spaans, en gebruikt zowel de klanken van de Portugese volksmuziek, als klassieke invloeden. Joana Rios wordt nu al beschouwd als een van de meest prominente muziekkunstenaars van haar generatie.

Cd. ‘Fado de Cada Um’, Joana Rios. Label: Xango Music (2016), code: AF 1601. Video