Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De Vroege Wereld

za 20 mei 2017 07:00 uur

Wereldmuziek met Cemil Qocgiri (Turkije), Piri Reis (Kreta)  en Tamikrest (Mali).

 

 

   

1- Cemil Qocgiri.
Zalal’ is het vijfde studioalbum van de Duitse multi-instrumentalist en componist Cemil Qocgiri. Cemil is een van de beste uitvoerders van de tenbur, een Koerdische lange hals luit. Op dit album combineert Cemil oude Anatolische muzikale invloeden met westerse kamermuziek. Hij gebruikt ook zeldzame Zazaki zang van de Zaza Koerden in Oost-Turkije, één van de oudste talen in Mesopotamië.
Cd. ‘Zalal’ – Cemil Qocgiri. Label: Ahenk (2017. Distributie Xango music. Video

2- Piri Reis.
Dit album is het resultaat van een zesdaagse missie naar Kreta, waar vijf muzikanten zes van de modale composities hebben opgenomen, die Michiel van der Meulen in de afgelopen jaren maakte. Het is een ontdekkingsreis in de wereld van de modale muziek, geïnspireerd door de maqam muziek uit Istanbul. Maqam muziek zou kunnen worden beschouwd als het hoogtepunt van de vele modale tradities uit het Ottomaanse Rijk.
Cd. ‘Contemporary Modal Music’ – Piri Reis. Label: Tourmilou Records (2017). Distributie Xango music.

3- Tamikrest.
Hun nieuwste album, ‘Kidal’, is vernoemd naar de woonplaats van de West-Afrikaanse band, een vaak omstreden gemeente in de uitgestrekte woestijnen in het noorden van Mali. Kidal is al lang het culturele centrum van de regio en hoewel de regio vaak de bron van opstanden en oorlog is geweest, is het ook een bron van kracht voor de Toearegs die er wonen. Dit album is een eerbetoon aan Kidal en haar inwoners; de band is in topvorm en laat zich op z’n best horen.
Cd. ‘Kidal’ – Tamikest. Label: Glitterbeat (2017), code: GBCD043. Distributie Xango music. Video

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan