Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De Vroege Wereld

za 21 okt 2017 05:00 uur

Italiaanse muziek van Benito Merlino,  Napoli Mandolin Orchestra, en Sergio Laccone.

 

1-
Benito Merlino.
Dichter, componist, journalist, schrijver en filmregisseur, geboren in Filicudi, een klein Siciliaans eiland in de provincie Messina. Hij heeft zijn etnologische herinnering, mythen, legendes en muzikale tradities geprobeerd levend te houden. Met een stem als zwavel zingt hij verhalen over de eolische eilanden, tonijn- en zwaardvissen, koralen, de Barbarossa-piraten, de maffia, de emigratie, de armen en de machtigen, bedelaars en keizers, die allemaal verenigd zijn in het weefsel van het lot, evenals het schema van vertrek en terugkeer.
Cd. Le nere scogliere di Eolo – Benito Merlino. Label: Buda Musique (2014), code: 860254. Video

2-
Napoli Mandolin Orchestra.
De herontdekking van Napolitaanse muziek door het trio van Paliotti zet zich voort met dit album dat is gemaakt voor een reeks mandolines. Het album Serenata Luntana brengt bekend repertoire zoals: ‘O Sole Mio’ en ‘Funiculi Funicula’, maar het is zodanig gespeeld, dat zij het populaire erfgoed nieuw leven hebben ingeblazen.
Cd. Serenata Luntana – Napoli Mandolin Orchestra. Label: Felmay (2002), code: fy 8055. Video

3-
Sergio Laccone.
Zanger (tenor), songwriter, gitarist, percussionist en toetsenist. Op dit album toont hij zijn passie voor de geluiden van de Middellandse Zee, de Latijnse ritmes en het populaire lied van zijn land. Hij heeft twee keer op het fameuze ‘San Remo Festival of Music’ opgetreden en had een ‘Speciale per Me’ op het Italiaanse televisiekanaal ‘RAI UNO’.
Cd. Il Ritorno Degli Eroi – Sergio Laccone. Label: Laccone.com (2005), code: SL03. Video1Video2

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan