Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De Vroege Wereld

za 18 nov 2017 07:00 uur

Met muziek van ‘Phillip Henry & Hannah Martin’, en ‘De Muzikale Fakkeldragers’, een compilatie van 40 jaar Surinaamse muziek in Nederland.

 

1-

Phillip Henry & Hannah Martin.

Een bekroond akoestische duo uit zuidwest Engeland. Hun muziek verenigt sterke wortels in de traditionele muziek van de Britse Eilanden, met invloeden zo verreikend als Indiase klassieke muziek en Amerikaanse blues. Maar ook met eigentijdse ‘songwriting’ in combinatie met traditionele nummers, en met gebruik van instrumenten zoals: harmonica, beatbox, viool, banjo, gitaar en dubbele stemmen, maken zij samen een bijzonder geluid. Het duo ontving in 2014 de ‘Best Duo’ prijs van ‘BBC Folk Awards’, tijdens een ceremonie in de Royal Albert Hall in Londen.
Cd. ‘Watershed’ – Phillip Henry & Hannah Martin. Label: Dragonfly Roots (2015), code: DRCD003. VIDEO

2-

40 jaar Surinaamse muziek in Nederland.

Vlak voor de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975 trokken grote groepen Surinamers naar Nederland. Zij namen een waaier van culturele uitingen met zich mee, waaronder muziek. De IKO Foundation heeft de productie op zich genomen voor een boekwerk met 2 cd’s waarop 40 Surinaamse artiesten te horen zij die een stempel hebben gedrukt op de Surinaamse muziek in Nederland over de periode 1975-2015, met artiesten zoals: FraFra Sound, Re-Play, Ronald Snijders maar ook Robby Harman, Kenny B en vele anderen. Deze cd biedt een duidelijk overzicht  van de verscheidenheid van de Surinaamse muziek in Nederland.
Cd. ’40 jaar Surinaamse muziek in Nederland’ (cd.2). De Muzikale Fakkeldragers. Productie: IKO Foundation  –  VIDEO

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan