Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De Vroege Wereld

za 17 nov 2018 05:00 uur

Met muziek van het Belouga Quartet (Frankrijk), Harouna Samake (Mali) en het Charivari Trio (Nederland).

 

 1-  ‘Quatuor de Galoubets-tambourins’ van het Belouga Quartet.

Het Bélouga Quartet, een groep van vier tamboerijnspelers die hun passie voor de ‘Galoubet-Tambourine’ en verschillende culturen en gebruiken delen van de Provençaalse tamboerijn. Vier drummers bij elkaar brengen die op verschillende scholen waren opgeleid, was een uitdaging. Sterker nog, de ‘fife-drum’, emblematisch instrument uit de Provence, wordt gespeeld in de Piemonte, de Camargue, de Provence en in het Rhône Vallei.
Cd. ‘Quatuor de Galoubets-tambourins’ – Belouga Quartet. Label: Buda Musique (2018) code: 860333. Distributie: XANGO music. VIDEO

2-  ‘Kamale Blues’ van Harouna Samake.

Harouna Samake, Kamale n’goni-speler voor de legendarische Salif Keita, brengt in augustus 2018 zijn eerste soloalbum ‘Kamale Blues’ uit. Harouna Samake arrangeerde vijf albums van Salif Keita en nam ook meer dan 50 albums van Malinese artiesten op, zoals Mory Kanté en Bassekou Kouyate, om er maar een paar te noemen. Op dit album gebruikt Harouna Samake zijn talenten om na te denken over problemen in de wereld om hem heen. Zijn teksten vormen de basis voor deze conceptuele benadering, waarbij verwezen wordt naar thema’s als immigratie, rijkdom en ongelijkheid, genderverhoudingen en mensenrechten.
Cd. ‘Kamale Blues’ – Harouna Samake. Label: One World Records (2018), code: HSCV123. Distributie: XANGO music. VIDEO

3-  ‘Melodias del Silencio’ van het Charivari Trio.

Het Charivari Trio is een Nederlands trio dat Zuid-Amerikaanse, gipsy en Balkan muziek combineert met jazz en folk. Dit album, ‘Melodias del silencio’, opent zelfs met een overbekend nummer van Boudewijn de Groot, dat hier ineens een Latijns-Amerikaanse behandeling krijgt. Violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en bassist Gerard Schoren zijn aan elkaar gewaagd en laten virtuoze stukken horen. Gast is Janos Koolen op mandoline, die de compositie ‘The Bipolar Bear’ inbracht.
Cd. ‘Melodias del Silencio’ – Charivari Trio. Label: Charivari (2018), code: CHV2018. Distributie: XANGO music. VIDEO

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan