Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Acoustic Roots

wo 28 okt 2020 02:00 uur
Componist: Joni Mitchell

Aleksandra Popovska en Zoli Soos waren te gast bij Acoustic Roots in Podium Oost, Utrecht

Aleksandra Popovska is een Nederlands-Macedonische mezzosopraan, componiste, zanglerares en koordirigent, pianiste en fluitist. Haar achtergrond is net zo veelzijdig als haar carrière. Zij groeide op in voormalig Joegoslavië en volgde haar opleiding in Servië, Macedonië, Nederland en Engeland. Haar leven en creatieve werk zijn dus zowel door de Balkan als het Westen gevormd. Zij is afgestudeerd bij het HKU in Utrecht met B.S., M.M. en Mphill degrees, heeft gestudeerd bij de Portsmouth University (UK) en de University SS. Cyril & Methodius in Skopje (MK), met als onderwerp stem, compositie, muziekproductie/-techniek en koordirigente.

Zij begon haar internationale carrière in 2000, als zangeres en pianiste in het Dragan Dautovski Quartet en trad daarmee op veel internationale podia op. Ook nam zij deel aan meer dan 20 cd opnames in verschillende muzikale genres. Zij is een creatieve, muzikale duizendpoot en maakt ook liedjes met gebruik van kinderspeelgoed zoals een muziekdoosje (zoals u tijdens de uitzending zult horen).

Zoli Soos is gitarist en zanger, hij is betrokken bij meerdere bands en projecten. Hij is onder andere frontman van de groep Vinsky. Na een jaar conservatorium (drums lichte muziek) besloot Zoli om zich meer te richten op het vak van producer. Aan de HKU studeerde hij compositie en muziekproductie. Hij sloot twee masteropleidingen af, Master of Arts (cum laude) en Master of Music. Daar leerde hij ook Aleksandra Popovska kennen en dit heeft geleid tot een hechte muzikale samenwerking en vriendschap. Zij schrijven nummers, treden samen op o.a. in de groep Vinsky maar ook als duo. Door het uitstekende gitaarspel van Zoli krijgt Aleksandra alle ruimte om met haar stem het avontuur op te zoeken.

Zij vertelt in het interview met Karin van de Boogaerdt dat zij naast Engelse en Balkan teksten ook vaak zingt in een zelfgemaakte taal. Zij heeft daardoor de vrijheid om haar gevoel uit te drukken in klanken en gebruikt daarbij veel expressie in haar stem en mimiek.

Playlist:
1. Lost Dream, Aleksandra solo
2. Zanata e (Woman is….), Aleksandra solo
3. Uci me majko, karaj me (Teach me, mother), Aleksandra solo
4. Ljubov (Love), Aleksandra solo
5. Si zaljubiv edno mome, Zoli en Aleksandra
6. In the village, Zoli en Aleksandra
7. Kumanovka, Zoli en Aleksandra
8. Aber dojde Donke (Donka), Zoli en Aleksandra
9. Lazi, Lazi, Vere (Lie to me Vere), Zoli en Aleksandra
10. Pavle mi pie (Pavle is drinking), Zoli en Aleksandra
11.  Morning Morgantown, Joni Mitchell, Zoli en Aleksandra

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan