spinner

Oriënt Express

wo 24 nov 2021 01:00 uur

Traditionele muziek uit Iran, Azië en Turkije van: 1. Atine – Persiennes d’Iran. 2. Afro Anatolian Tales – Live in Teheran olv. Sjahin During.

 

Atine, is een Perzisch woord dat zowel “herenigd” als “volledig origineel” betekent, twee woorden die goed passen bij deze groep, waarvan de leden afkomstig zijn van verschillende horizonten en invloeden. De vijf vrouwelijke muzikanten van de groep spelen Perzische muziek, op instrumenten zoals: de tar en qanun, de tombak drum, de rijke zang wordt weerspiegeld door de viola da gamba.
CD. Persiennes d’Iran – Atine.
LABEL: Accords Croisés (2020), code: AC 187.

Afro Anatolian Tales – Live in Teheran. De Amsterdamse percussionist Sjahin During reisde met twee muzikanten naar Teheran om Nederland te vertegenwoordigen op het ‘Fajar muziekfestival’ in Teheran en daar te werken met twee van de vooraanstaandste muzikanten van Iran, Kourosh Babaei op kamanche en Ali Rahimi op tombak en daf. Dat werd voor iedereen een zeer bijzondere ervaring. Al improviserend ontstonden vier ingetogen en lang uitgesponnen nummers, de positieve spanning bij muzikanten en publiek is voelbaar op deze Live opname.
CD. Afro Anatolian Tales – Live in Teheran.
LABEL: Papyros (2009), code: WCD 5020.

 

Met dank aan:

Samenstelling: