Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Acoustic Roots

Acoustic Roots goes Batavierhuis. In de komende tijd zijn we te gast in het Batavierhuis in Rotterdam. In deze aflevering: Eudora Quartet & Carol Ruiz

 

Ons onderkomen in Utrecht, Podium Oost, gaat dicht ivm. een ingrijpende verbouwing. In onze zoektocht naar een tijdelijke andere plek, kwamen we terecht in Rotterdam bij het Batavierhuis, een creatieve broedplaats voor talent. De focus ligt weliswaar op muziek, maar met ruimte voor andere kunstvormen.

We hadden je onlangs nog te gast: het Eudora Quartet, dat Duygu Alkan begeleidde. We vonden ze zo goed, dat we ze opnieuw uitgenodigd hebben om ook als strijkkwartet bij ons de hoofdrol te pakken. Enkel, een klein probleempje: we hebben tijdelijk geen onderkomen, waar we ze kunnen uitnodigen. We zijn telkens zelf gast bij het Batavierhuis, kenden ze misschien niet een Batavier? Dat is blijkbaar een rare vraag in det wereldje van strijkkwartetten, want natuurlijk kennen ze Yanna Pelser, een Batavier.

Yanna stond al op ons lijstje voor Acoustic Roots, maar laat het Eudora Quartet nou juist van haar hand een stuk voor strijkkwartet uitvoeren. Dus Yanna werd niet alleen onze host, maar ook die van het kwartet.

 

v.l.n.r.: Yanna Pelser, Carol Ruiz en presentator Karin van den Boogaert

Het Eudora Quartet bestaat uit:

Çisem Özkurt -Violin – Turkey
Ángela Moya – Violin – Spain
Kardelen Buruk – Viola – Turkey
Cèlia Torres Ruiz – Cello – Spain

Het strijkkwartet gaat een drietal optredens doen, samen met pianiste Carol Ruiz (Spain), waarbij ze werken van vrouwelijke componist Amy Beach gaan uitvoeren in hun programma: Invocation: Ode aan Amy Beach.

De optredens zijn in:

Woerden, 24 september 2022, 19.30 uur
Den Haag, 25 september 2022, 15.00 uur
en Baarn, 6 oktober 2022, 19.30 uur

Ook Carol Ruiz zal een paar pianostukken in deze aflevering spelen.

Website Eudoraquartet
Website Carol Ruiz

Playlist:

Eudora Quartet:

1. Poem – Rebecca Clarke
2. Romanze – Fanny Mendelssohn
3. Snow Suite – Yanna Pelser 

 

Carol Ruiz, piano solo:

4. El convent dels peixos., L. De Grignon
5. Canço i Dansa n 6, F. Mompou
6. Dreaming, Amy Beach

 

Kardelen Buruk (viola) and Carol Ruiz (piano):

7. Invocation – Amy Beach

 

Samenstelling: