Acoustic Roots | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Acoustic Roots

zo 30 mrt 2014 19:00 uur

Engels singer-songwriters duo Phillip Henry en Hannah Martin zijn live te horen in onze huiskamerstudio in het Conclusion gebouw op de 19e etage.

Phillip Henry en Hannah Martin zijn als duo al meer dan 7 jaar samen. Hoewel Phillip oorspronkelijk uit Lancashire komt, wonen beiden nu in Devon.
Oorspronkelijk was Hannah aangezocht als muzikale partner van Tobias Ben Jacob om Phillip Henry te vervangen die naar India vertrok om slide gitaar te studeren bij virtuoos Pandit Debashish Bhattacharya (www.debashishbhattacharya.com). Na terugkeer van zijn muzikale reis vormden zij een trio dat na een tijdje werd opgeheven en waaruit uiteindelijk het duo Phillip and Hannah werd gevormd.
Als duo hebben zij een geheel eigen stem gevonden en dat is voornamelijk te danken aan hun instrumentele en vocale talent, maar ook door hun mooie teksten en bijzondere arrangementen. Op hun tweede cd Mynd laten zij horen waar deze muzikale chemie toe leidt.  
P_H2.jpgDe manier waarop Phillip slide gitaar, dobro en Indiase chatturangui speelt, is een stevige basis. Voeg daar Hannah’s viool, viola, tenor gitaar en banjo aan toe en je hebt een prachtig samenspel. Maar het is vooral Hannah’s stem die hun optreden heel speciaal maakt, hoewel beiden stemmen ook prachtig harmoniëren.
Tijdens hun optreden in Acoustic Roots stond de studio vol instrumenten, die ook allemaal gebruikt zijn. Zij laten horen hoe origineel en modern hun aanpak is van een traditioneel liedje als The Nailmakers’ Strike. Het is een lied over de protestmars uit 1862 van de Bromsgrove Nailmakers dat zij een geheel nieuw leven inblazen. Phillip speelt een mondharmonica intro, waarin hij tegelijkertijd beat boxt op het refrein van de ‘Abyssinians Declaration of Rights’, een klassiek reggae lied uit de Rasta beweging van de zeventiger jaren. Silbury Hill verhaalt over een wandeling die Phillip & Hannah maakten naar West Kennet Long Burrow, waarin zij het gevoel hadden zich 5000 jaar terug in de tijd te bevinden.
Alle liedjes die zij laten horen zijn van de cd Mynd, Dragonfly Roots Devon.
BBC awards 2014.jpg
Begin deze maand werden zij door BBC 2 uitgekozen als Folk Duo van 2014.

Samenstelling: