spinner

Acoustic Moods

vr 29 jun 2018 21:00 uur

Ad van Meurs en Ankie Keultjes in Acoustic Roots, herhaling van hun live optreden bij Acoustic Roots op 15 augustus 2014

 

De Eindhovense muzikant Ad van Meurs, ook optredend als The Watchman, is op 10 november 2017 op 64-jarige leeftijd overleden. De ‘Easy rider van de Peel’ Van Meurs, opgegroeid in Gemert, was al langere tijd ziek.
Op 15 augustus 2014 was Ad samen met zijn partner Ankie Keultjes bij Acoustic Roots in De Kargadoor, Utrecht. Als een tribute aan hem laten wij u het concert en de interviews nogmaals horen.
Ad van Meurs,  muzikant, songschrijver en icoon van de regionale muziekscene begon in 2012 samen met geestverwant Niek van de Klundert een wekelijks programma rondom het americana-genre in de bovenzaal van het café de Rozenknop in Eindhoven. Onlangs werd de naam van deze zaal omgedoopt in de ‘Ad van Meurs ‘ zaal.

Voor meer dan veertig jaar brachten Ad en Ankie Americana blues en country van hoog niveau uit. Tijdens de uitzending vertelde Ad over zijn groep The Watchman, hoe hij eigenlijk al in de jaren ’80 singer-songwriter was.  Hij heeft diverse muziekstijlen gespeeld o.a. dixiland, new wave, rock, punk, blues en folk maar kwam uiteindelijk uit op zijn huidige liefde voor country, americana en akoestische liedjes. Bovendien is Ad een niet onverdienstelijk (blues) gitarist. Door zijn voorliefde voor americana reisde hij elk jaar af naar Amerika voor optredens en soms om in alle rust een cd op te nemen.
Een bezoek aan zijn website www.advanmeurs.nl leert dat hij in een vijftal bands speelde, waaronder No Blues, Folk Survival Club en de al genoemde Watchman.

Ankie Keultjes.jpg
Ankie Keultjes ontdekte bij toeval haar stem toen zij met liedjes van countryzanger Hank Williams haar zoon in slaap zong. Haar stem is erg geschikt voor country en folk. Zij kreeg al snel de taak om aan ‘de knoppen te draaien’ en omdat zij daar kennelijk goed in was, zit zij nu achter de muziektafel en is verantwoordelijk voor de juiste klank. Ook vroeg iemand of ze eens mee wilde zingen en omdat zij een mooie stem bleek te hebben leidde dit er toe dat zij zich ook als zangeres ontpopte. Zelf zegt ze dat ze maar bij toeval zangeres is geworden. Een bescheiden uitspraak voor iemand met zo’n mooie stem. Bij optredens zingt zij ook vaak vanachter de muziektafel. Ook produceert zij nu diverse cd’s zoals o.a. de laatste dubbel-cd van No Blues: ‘Kind of No Blues’. Zij zegt zelf bezig te zijn met een levenslange muzikale zoektocht.

 

Samenstelling: