spinner

Acoustic Roots

vr 16 sep 2016 21:00 uur
Genre: Midden Oosten

Het Göksel Yilmaz Ensemble is te gast en presenteert hun derde en laatste cd Kan Zaman

 

Het album Kan Zaman is internationaal goed ontvangen, in de maand juli stond het op de 16e plaats van de 20 beste albums in de World Music Charts Europe. Göksel zegt over dit album: “Kan Zaman is een ode aan het verleden, een hulde aan mijn roots en het Arabische levenslied.

 

Kan Zaman

Iedereen zong vroeger, maar nu niet meer… Vroeger schreef men geen brieven aan geliefde familieleden in het buitenland maar stuurde men geluidsopnames op cassettebandjes. Op die cassettebandjes praatte men over het dagelijkse leven en zong men liedjes. Zo’n bandje heb ik gevonden en heb ontdekt dat daar bijna al mijn familieleden op zingen. Deze liedjes waren de belangrijkste aanleiding om dit album te maken. Ik wilde een album opnemen met alleen maar Arabische liedjes die ik in mijn jeugd heb gehoord. En zo is “Kan Zaman” geboren…”

 

Göksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Hij groeide op in Zuid-Turkije. Op jonge leeftijd speelde hij al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde zich in de Turkse volksmuziek.
Anatolische lyriek, gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch, komt in transparante arrangementen tot leven

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaf hij concerten in België, Turkije en Nederland. en onlangs ook in Indonesië. Göksel Yilmaz schreef de muziek in de productie Silk van het Internationale Danstheater, arrangeerde traditionele nummers uit verschillende landen en trad op samen met het IDT.

Ook werden zij uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.

Bezetting:
Göksel Yilmaz, zang, gitaar en saz
Anne Bakker, viool
Sándor Kém, contrabas
Ulas Aksünger, percussie
Funda Yilmaz, zang

 

1. Shat Iskenderiya
2. Al Asfouriyeh
3. Maryam Maryamti
4. Barda Barda
5. Rouzana
6. Ya Bourdayin
7. Kan Ezzaman
8. Balleyl Ya Ayni
9. Ya Ayn Moulayiteyn

 

Website:

Video:

 

Samenstelling: