spinner

Acoustic Roots

vr 18 dec 2020 21:00 uur
Componist: Ernst Reijseger

Terugblik op Acoustic Roots 2020

 

Dit is de laatste Acoustic Roots van 2020 en zoals gewoonlijk kijken Karin van de Boogaerdt, Carolien Cleiren en Hans terug naar de opnamen van het afgelopen jaar. Ivm. de lockdown was het een aantal keren niet mogelijk om muzikanten in onze studio in Podium Oost te ontvangen. Maar ondanks Corona hebben wij toch mooie programma’s kunnen maken.

U gaat allereerst luisteren naar opnamen van Neco Novellas en Ernst Reijseger, Het is een gelegenheidsduo samengebracht door Sonja Heimann en Stan Rijven van Dutch Delta Sounds en Stichting Ritmundo, die onder de naam ‘Old Roots New Routes’ een aantal concerten van totaal 6 wereldmuziek bands organiseerden. Neco Novellas, zanger en gitarist afkomstig uit Mozambique en Nederland en Ernst Reijseger, bekende cellist die muzikale avonturen niet schuwt. En daar was het Dutch Delta Sounds juist om te doen!

Raj Mohan en zijn ensemble, ft. Mark Alban Lotz, traden ook op in de serie Old Roots New Routes. Raj Mohan is een Geet/Ghazal/Bhajan/Pop-singer, componist, singer-songwriter en dichter. Hij is de bekendste Sarnámi artiest in Nederland van de afgelopen dertig jaar.  Het ensemble bestaat uit: Raj Mohan: zang, tanpura, harmonium en gitaar. Tammo Heikens: akoustische gitaar. Mark Alban Lotz: bansuri, fluit. Suresh Sardjoe: tabla en Melanie Tangkau: contrabas.

Singer songerwriter Jono McCleery is afkomstig uit Zuid-Oost Londen en thans woonachtig in Rotterdam. Vanaf zijn 18e speelt hij gitaar. In Engeland leerde hij het vak in het Londense live muziek circuit. Vanwege de coronatijd zocht het Acoustic Roots-team hem op in zijn tuinstudio om daar een programma op te nemen. Jono heeft inmiddels een nieuwe CD uit ‘Here I a am and there you are’. Zie ook

 

Op 27 juni 2020 trad het Belgische duo Naragonia en de Italiaan Simone Bottasso samen op in het Batavierhuis in Rotterdam. Pascale Rubens en Toon Van Mierlo vormen het duo Naragonia. Vanaf 2003 spelen Pascale Rubens en Toon Van Mierlo samen en werken zo mee aan vernieuwing van de Folk Music scene van Vlaanderen.

 

Trekzakharmonicaspeler Simone Bottasso is al tweemaal eerder te gast geweest in Acoustic Roots. Op 16 oktober 2015 deed hij een solo optreden voor Acoustic Roots in de Pieternel van de Pieterskerk Utrecht. Ditmaal heeft Simone zijn broer Nicolò meegenomen. Samen vormen ze al jaren het Duo Bottasso. Nicolò speelt viool en trompet en hoewel hij net als broer Simone aan Codarts heeft gestudeerd, woont Nicolò in Italië, terwijl Simone in Rotterdam is blijven hangen.

Aleksandra Popovska en Zoli Soos waren onze laatste gasten dit jaar. Aleksandra Popovska is een Nederlands-Macedonische mezzosopraan, componiste, zanglerares en koordirigent, pianiste en fluitist. Haar achtergrond is net zo veelzijdig als haar carrière. Zij groeide op in voormalig Joegoslavië en volgde haar opleiding in Servië, Macedonië, Nederland en Engeland. Haar leven en creatieve werk zijn dus zowel door de Balkan als het Westen gevormd. Zoli Soos is gitarist en zanger; hij is betrokken bij meerdere bands en projecten. Hij is onder andere frontman van de groep Vinsky. Na een jaar conservatorium (drums lichte muziek) besloot Zoli om zich meer te richten op het vak van producer.

 

Samenstelling: