spinner

Acoustic Roots

vr 19 mrt 2021 21:00 uur
Genres: Folk | Wereldmuziek

Encore, een feestje met The Lasses in Acoustic Roots

 

Met alle performers die ooit bij ons in Acoustic Roots te gast zijn geweest, blijven we ons verbonden voelen. We worden eigenlijk telkens een beetje familie. Zo voelt dat bij ons, het team van Acouistic Roots.

Zonder uitzondering zijn de opnamen altijd een feest. Verbonden raken door passie voor muziek. Als je elkaar na afloop bedankt en afscheid neemt, hoop je dat je elkaar later nog eens tegenkomt. Vaak houd je contact en word je blij van goed nieuws, een nieuwe CD, je blijft supporter en je juicht als het goed gaat.

Maar soms gaat het fout en is er ineens slecht nieuws. Je houdt je hart vast. Geen enkel woord is juist te kiezen.
Gelukkig hoorde we pas via Sofie positief nieuws:
“Margot van The Lasses heeft een paar ellendige maanden achter de rug: eind oktober 2020 kreeg ze de diagnose kanker, maar we hoorden deze week dat ze de chemotherapie en operatie goed heeft doorstaan”.

Ze heeft nog best een tijd nodig om verder te herstellen, maar we zijn erg blij voor Margot en haar naasten. We wilden dit toch een beetje vieren door de aflevering met The Lasses te herhalen. En zodra het weer kan, hopen we dat ze snel weer eens langskomen!

Sophie Janna en Margot Merah leerden elkaar kennen tijdens de muzieksessies in de Amsterdamse Irish pub Mulligans. Iemand stelde hen voor om eens samen te zingen in een jam. Hun stemmen bleken heel goed bij elkaar te passen en vanaf dat moment vormen zij het duo The Lasses. Zij begeleiden zichzelf op de gitaar, de bodhran (Ierse handtrommel) en af en toe op de mondharmonica. Daarnaast hebben zij een geweldig repertoire aan liedjes. Verhalen over liefde, dood en andere levenszaken worden gebracht zonder pretentie, vol humor en muzikaliteit. De Ierse en Amerikaanse folktradities hebben duidelijk hun stempel gezet op de liedkeuze Ă©n op het eigen werk van The Lasses.

foto: Bram Heeren

The Lasses putten uit het Keltisch-Britse en Amerikaans repertoire, maar ook laten zij eigen liedjes horen. Op de eerste twee cd’s – het titelloze debuut en opvolger Daughters – staan geen eigen nummers. Op de derde cd staan live opnamen, gemaakt in de Parel van Zuilen in Utrecht.

Inmiddels hebben The Lasses niet stilgezeten. Kijk hier naar hun laatste CD-projecten.

The Lasses op Youtube:

 

 1. The One I Love
 2. Snow
 3. Horo Johnny
 4. Undone in Sorrow
 5. Here Now
 6. Graigie Hill
 7. The Blackest Crow
 8. Hunter Moon
 9. The Cobbler’s Daughter
 10. The Dimming of the Day
 11. Fare Thee Well

 

Samenstelling: