spinner

Acoustic Roots

vr 18 jun 2021 21:00 uur

Zanger, dichter Walid Ben Selim en Jaber Fayad te gast in Acoustic Roots (herhaling van 16-02-2018)

 

Zanger, dichter en vrijheidsdenker Walid Ben Selim is geboren in de Marokkaanse hoofdstad Casablanca waar hij lange tijd actief was in de lokale hiphopscene. Momenteel woont hij in Frankrijk en is hij frontman van de succesvolle band N3rdistan. Met deze band zingt en rapt hij eigen teksten en poëzie van beroemde Arabische dichters. Rond teksten met een tijdloze vrijheidsboodschap creëert hij een eigenzinnig muzikaal universum dat Oost en West met elkaar verbindt.

Walid Ben Selim

 

Jaber Fayad speelde al op jonge leeftijd de Ud. Hij studeerde Azerbeidzjaanse muziek bij Askar Ali Akbar, Arabische muziek bij Isam Rafei en Turkse muziek bij Ayman Aljesri. Hij studeerde aan het Conservatorium in Damascus, Syrië.

Walid Ben Selim en Jaber Fayad

 

Verleden jaar trad Walid Ben Selim op tijdens de Culturele Zondag “Utrecht Centraal” in TivoliVredenburg maar was ook op het podium van de Concertzender, waar hij diepe indruk maakte met zijn prachtige stem.

Hij heeft een hechte samenwerking met muzikanten van het Utrechtse Kytopia-collectief. November 2017 was hij weer in Nederland voor het festival Arabic Poetry meet Kytopia II.

Luister naar: https://www.youtube.com/watch?v=2Dyo93yuiLk

  1. Orison – Al Mutanabbi (أبو الطيب أحمد بن الحسين المتنبّي الكندي‎)
  2. Man Li – Hallaj (ابو المغيث الحسين بن منصور الحلاج‎)
  3. Taksim – Jaber Fayad
  4. Nasma – Abu Madyan (شعيب أبو مدين الأندلسيي)
  5. Skystars – Abu Madi (إيليا أبو ماضي‎)
  6. Ism – Hallaj (ابو المغيث الحسين بن منصور الحلاج‎)

 

Samenstelling: