spinner

Acoustic Roots

vr 15 okt 2021 21:00 uur

In Acoustic Roots zijn vanavond Nizar Rohana, ud speler en Maarten Ornstein, klarinettist te gast. (Herhaling)

 

Nizar Rohana en Maarten Ornstein zijn twee leden van het Madar Ensemble dat Orbit betekent. Helaas konden de drie andere leden van het gezelschap niet aanwezig zijn, maar er ligt een belofte dat zij op een later moment zullen komen optreden in Acoustic Roots.

Het Madar Ensemble bestaat uit een groep van vijf muzikanten uit Nederland, Palestina, Jordanië en Tunesië. Onlangs brachten zij de cd ‘Acamar’ uit.
Tijdens Acoustic Roots spelen Rohana en Ornstein als duo onder andere een aantal nummers van deze cd.

Nizar Rohana is afkomstig uit het dorp Isifya aan de Mount Carmel in Palestina. Zijn vader speelde ud tijdens tijdens locale festiviteiten en zijn moeder begeleidde hem als percussionist. Vanaf jonge leeftijd speelde Rohana een instrument en vanaf zijn 13e de ud. Na uitgebreide studies in ud performance, compositie en musicologie, ontwikkelde Rohana zich in het componeren van moderne ud composities, geïnspireerd door zowel westerse componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Chopin en Brahms als Oosterse zoals Tanburi Cemil Bey, Kemani Tatyus Efendi, Muhammad Al-Qasabji and Muhammad Abdel Wahab. Sinds september 2013 woont Rohana in Nederland waar hij werkt aan zijn PhD Improvisatie en Compositie in solo ud uitvoeringen bij Leiden University Academy for Creative and Performing Arts. Hij speelt in het Nizar Rohana Trio, het Madar Ensemble en geeft solovoorstellingen.

Maarten Ornstein is een Nederlandse muzikant, componist, arrangeur uit Amsterdam. Hij speelt tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet. Soms speelt hij tarogato, elektrische saxofoon, MPC en laptop computers. Hij is leider van het free funk ensemble DASH en treedt op als solist. Ook speelt hij samen met luitist Mike Fentrom, zangeres Rima Khcheich, dichteres en zangeres Jeannine Valeriano en pianist Sunna Gunnlaugs. Hij is lid van de groep Splendor Amsterdam. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe muzikanten om mee samen te werken, regels om te breken en grenzen om te overschrijden.

1. Madar Bayati, Nizar Rohana
2. Furat, Nizar Rohana
3. Sofia, Maarten Ornstein
4. Acamar, Nizar Rohana
5. Dalya, Nizar Rohana
6. Furud, Rohana, Overwater, Haj Youssouf, Ornstein
7. Not the Rain, Maarten Ornstein

 

Samenstelling: