spinner

Acoustic Roots

vr 19 nov 2021 21:00 uur

Ad van Meurs en Ankie Keultjes, live in de studio (herhaling van 15 augustus 2014).

 

Het is iets meer dan 4 jaar geleden dat Ad van Meurs overleed. Maar zijn nagedachtenis wordt nog steeds levend gehouden. Kijk op zijn website
Ad van Meurs en partner Ankie Keultjes waren te gast in Acoustic Roots. Zij hebben nauwelijks een introductie nodig. Al veertig jaar brengen ze Americana, blues en country van hoog niveau uit. Tijdens de uitzending vertelt Ad over zijn groep The Watchman, hoe hij eigenlijk al in de jaren ’80 singer-songwriter was. Hij heeft diverse muziekstijlen gespeeld o.a. dixieland, new wave, rock, punk, blues en folk, maar kwam uiteindelijk uit op zijn huidige liefde voor country, americana en akoestische liedjes. Bovendien is Ad een niet onverdienstelijk (blues) gitarist. Door zijn voorliefde voor americana reist hij elk jaar af naar Amerika voor optredens en soms om een cd in alle rust op te nemen.
Een bezoek aan zijn website www.advanmeurs.nl leert dat hij in een vijftal bands speelt, waaronder No Blues, Folk Survival Club en de al genoemde Watchman. Zijn volle agenda is daar ook te vinden, dus grijp de kans om hem live te zien.
Ankie Keultjes.jpg
Ankie Keultjes ontdekte bij toeval haar stem toen zij met liedjes van countryzanger Hank Williams haar zoon in slaap zong. Haar stem is erg geschikt voor country en folk. Zij kreeg al snel de taak om aan ‘de knoppen te draaien’ en omdat zij daar kennelijk goed in was, zit zij nu die achter de muziektafel en is verantwoordelijk voor de juiste klank. Ook vroeg iemand of ze eens mee wilde zingen, en omdat zij een mooie stem bleek te hebben, leidde dit er toe dat zij zich ook als zangeres ontpopte. Zelf zegt ze dat ze maar bij toeval zangeres is geworden. Een bescheiden uitspraak voor iemand met zo’n mooie stem. Bij optredens zingt zij ook vaak vanachter de muziektafel. Ook produceert zij nu diverse cd’s, zoals o.a. de laatste dubbel-cd van No Blues: Kind of No Blues. Zij zegt zelf bezig te zijn met een levenslange muzikale zoektocht.

 

Samenstelling: