Acoustic Roots | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Acoustic Roots

vr 20 mei 2022 21:00 uur
Genre: Wereldmuziek

Op 8 mei 2022 kwam het best bewaarde geheim van België naar Utrecht voor een optreden in Acoustic Roots: MISST.
Deze van oorsprong a capella groep was nog maar één keer eerder te zien en horen in Nederland.

foto: MISST

 

In samenwerking met Podium Oost in Utrecht traden ze eindelijk met dit bijzondere concert op voor het publiek en voor ons wereldmuziekprogramma Acoustic Roots en sprak Karin van den Boogaert met de leden van de groep over hun muziek. MISST zijn: Elly Aerden, Linde Van Puyenbroeck, Liesbet Van Reeth, Eva Moens en Jan Van Rossem. We gaan dit optreden in 2 delen laten horen. Vandaag het eerste deel.

In april 2021 verscheen het debuutalbum van de vier ‘misses’ en één ‘mister’. Ze laten op hun CD horen dat traditionele muziek beslist niet ouderwets hoeft te klinken. Eerder brachten ze al enkele singles uit, de eerste, met de titel Vor í Vaglaskógi is een ode aan een IJslands bos. ‘Vor í Vaglaskógi’ is een prachtige ode aan het woud van Vaglaskógi in IJsland. Het vertelt hoe de berken groeien in de lente. Het wordt gezegd dat na een bezoek aan deze magische plaats jouw dromen uitkomen.

De leden van MISST hoorden versies van IJslandse zangers en ze waren onmiddellijk betoverd door de prachtige sfeer van de melodie en de mystieke klanken van de taal. In hun versie legt MISST grote nadruk op het vocale, door hun bijzondere vijfstemmigheid. Producer Nicolas Delépine creëerde de perfecte stemming en begeleiding.

Laat je door de klanken meenemen naar dit bijzondere bos en droom van de lente en een betere, misschien wel magische tijd, maar laat je óók meevoeren met de andere fraaie songs in het Nederlands, Frans, Gaelic, Portugees, Occitaans.

Naar de website van MISST

1. Barbagal (Piëmonte)
2. Tystnaden (Zweeds)
3. Vor ívaglaskógi (IJslands)
4. Levan Polkka | Eva’s Polka (Fins)
5. Jag Såg Dig (Zweeds)
6. Ergen deda (Bulgaars)
7. Ederlezi (Roma)
8. Mo Ghi Mear (Gaelic)
9. Levame (Galicisch)
10. Tri martelod (Bretons)
11. Marions les roses (Frans)

 

Samenstelling: