spinner

Concertzender Live

za 12 jan 2008 12:02 uur

Opnames die we tijdens Amsterdam World maakten op 17 november in het Muziekgebouw a/h IJ met in deze tweede uitzending aandacht voor Neco Novellas & Zuco 103.

Neco Novellas: De meeste artiesten op Amsterdam World legden een lang traject af om te arriveren waar ze nu zijn, maar Neco Novellas spant – zeker gezien hun jonge leeftijd – de kroon. Neco Novellas leerde in zijn geboorteland traditionele Chopi-muziek spelen, experimenteerde in Zuid-Afrika met jazz en rock, boekte in Portugal zijn eerste successen, en woont nu in Nederland, waar hij jazz en klassieke muziek studeerde. Een traject dat indrukwekkende muziek heeft opgeleverd. Al die muzikale bagage – van traditionele Afrikaanse muziek tot pop, rock, reggae, jazz en samba – neemt hij mee op de nieuwe cd ‘New Dawn – Ku Khata’ (World Connection). Op Amsterdam World presenteert Neco – zanger, gitarist en frontman – zijn nieuwe nummers met een voltallige band met akoestische en elektrische gitaar, basgitaar, drums, piano en blazers.
Zuco 103:
Zuco 103, met als harde kern zangeres Lilian Vieira (Brazilië), drummer Stefan Kruger (Nederland) en toetsenist Stefan Schmid (Duitsland), is al jaren een van de beste live acts van Nederland. Hun Braziliaans getinte dansbare elektronica met jazzy improvisaties en samples, die door de charismatische Vieira van een natuurlijke en funky stem wordt voorzien, enthousiasmeert het publiek van Duitsland tot Brazilië. Hoewel Zuco 103 de laatste tijd steeds elektronischer aan het werk gaat, zullen ze op Amsterdam World juist een semi-akoestische set ten gehore brengen. Daarin zijn hun muzikale virtuositeit en de manier waarop deze drie muzikanten op elkaar zijn ingespeeld, met eigen ogen en van dichtbij mee te maken.
Eerste uitzending, klik hier!

Opnametechniek: Anton van Halderen
Productie: Rolf Buijs

Samenstelling: