spinner

Concertzender Live

Aandacht voor het festival “Dag in de Branding” dat zaterdag 9 oktober plaatsvindt in Den Haag. In het tweede uur het Doelenkwartet met “Sounds Lab”, opgenomen in Rotterdam op 25 april 2010.

De dood, schoonheid en de dood. Dat is het thema van de 17de editie van het festival "Dag in de Branding" op 9 oktober in Den Haag. Het thema van deze Dag in de Branding is Cobla La Principal d’Amsterdam op het lijf geschreven. Het in 1987 opgerichte blaasorkest speelt de sardana, een eeuwenoude Catalaanse kringdans. Schoonheid en dood zijn terugkerende thema’s in deze melancholieke, trotse en meeslepende mediterrane muziek. In Theater aan het Spui speelt Cobla La Principal d’Amsterdam werken van onder meer Huba de Graaff, Oliver Boekhoorn, Jelte Althuis, Roy Paci en Calliope Tsoupaki.
In hetzelfde Theater aan het Spui is vervolgens werk van Peter Garland (1952) te horen, samengesteld door Peter Adriaansz en Gerard Bouwhuis. U hoort zijn Walk in Beauty.
De dag wordt in stijl afgesloten door de Brusselse band De Anale Fase in de kleine zaal van het Paard van Troje. Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx zingen over de dood met een flinke knipoog.
Op zondag 25 april 2010 trad het Doelenkwartet op in de Eduard Flipse zaal van de Doelen in Rotterdam met het programma "Sounds Lab". 
1. Alfred Schnittke.
Strijkkwartet nr. 3 (1983), de delen Andante-Agitato & Presto.
2. Willem Jeths.
Intus Trepidare, strijkkwartet nr. 3 (2003).
3. George Crumb.
Black Angels (Images I) (1970).
Opnametechniek: Cees Sterrenburg.
Productie: Kees van de Wiel.

Samenstelling: