spinner

Concertzender Live

za 5 sep 2020 14:00 uur

Houtfestival Haarlem 2014: Paradise Bangkok Molam International Band, 2017 Ornina Ensemble

 

Op 13 juni 2014 trad Paradise Bangkok Molam International Band op tijdens het Houtfestival. Deze band ontstond na de legendarische Paradise Bangkok sessie van DJ’s Maft Sai en Chris Menist die bekend zijn van de “The Sound of Siam’ compilations op Soundway Records. Ook brachten zij cd’s uit op hun eigen Paradise Bangkok label.

De band speelt oude Molam (folk afkomstig uit het plattelandse Noordoosten van Thailand) met een zeer dansbare 21e-eeuwse vibe. Oftwel “renaissance van de Thaise psychedelische folk”.

The Paradise Bangkok Molam International Band bestaat uit Kammao Perdtanon op de phin (Thaise luit), Sawai Kaewsombat op de khaen (een soort harmonica van bamboo), Phusana Treeburut op drums.

  1. Sao Sakit Mae, trad.
  2. Soul, Lam Plearn, trad.
  3. Teoy Disco, trad.
  4. Sang Na La Nong, trad.
  5. Lai Cow, trad.
  6. Tang Wai, trad.
  7. Lam Plern Bolan, trad.
  8. Little Deer, trad.
  9. Ding Don, trad.
  10. Lam San, trad.

Het Ornina Ensemble was te gast bij het Houtfestival op zondag 18 juni 2017. Ornina bestaat uit professionele musici en zangers uit het Nabije-Oosten, o.a. afgestudeerd aan de conservatoria van Damascus en Bagdad. De groep speelt een breed repertoire van Arabische klassieke muziek, Arabische volksmuziek, soefi liederen en lichte muziek. U hoort compositie 2, een traditional.

Samenstelling: Nour Wahedi, zang. Majed Saraydeen, nay. Jamil Asadi, qanun en Latif Al Obaidi, percussie.

Compositie 2, Ornina Ensemble.

 

Samenstelling: