Concertzender Live | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Concertzender Live

do 28 apr 2022 14:00 uur

Op 17 april overleed pianist Polo de Haas. Hij is vooral bekend van Canto ostinato, dat hij samen met Kees Wieringa beroemd maakte; maar hij deed meer.

 

In onze archieven duikt De Haas een paar keer op, en niet altijd op de manier waarop je hem verwacht! Zo treffen we hem aan als de helft van het Gong Duo, een jazzduo waarvan drummer Pierre Courbois de andere helft was. De heren brengen een concert op de planken met elf van hun eigen composities.

Verder horen we De Haas op een concert rond Joegoslavische muziek, en op een concert rond Frank Martin. Daarin moet hij het podium delen met anderen. Tot slot horen we – toch nog – een fragment uit Canto ostinato. Met Kees Wieringa, inderdaad. Maar niet de cd-versie die in Nederland goud werd. We horen een opname uit 1994, twee jaar voordat de twee heren hun versie opnamen. Omdat de partituur van Simeon ten Holt ruimte laat voor improvisatie, zijn geen twee uitvoeringen hetzelfde. Als u de plaatversie goed kent, is het een mooie sport voor u om de verschillen te zoeken.

 

1. Gong I
2. Blues for PC
3. Song
4. Dutch Nightingale
5. Morpheus
6. Whole scale
7. Berceuse
8. Abba
9. Gliss
10. Gong II
11. toegift: Emoe
12. Vasilije Mokranjac – Weerklanken
13. Frank Martin – Foxtrot voor twee piano’s
14. Simeon ten Holt – Canto ostinato (slot)

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan