Concertzender Live | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Concertzender Live

do 21 mrt 2024 14:00 uur

1995: het jaar dat we beginnen met jazz. North Sea Jazz.

Tegenwoordig is jazz niet meer weg te denken uit onze programmering. Dat is niet altijd zo geweest. De eerste tien jaar zonden we nauwelijks iets anders uit dan westerse klassieke muziek.

Maar kijk, in de jaren negentig verbreedde onze horizon. Zo stonden we in 1995 ineens op de hoogmis van de jazz in Nederland: de (toen nog Haagse) megahappening North Sea Jazz!

Vandaag zenden we twee concerten uit, bepaald niet van de minste muzikanten. Eerst is het de beurt aan Dianne Reeves. Waar anderen de grote standards angstvallig mijden, uit angst om te ‘gewoontjes’ te klinken, omarmt zij de grote knallers juist – om er een geheel eigen draai aan te geven.

Daarna treffen we een zestal jongemannen. Ze komen net van het Hilversumse conservatorium en hebben de Nederlandse jazzscene al flink opgeschud. Hun naam: het Michiel Borstlap Sextet. Kent u die naam? Kan best, wij kennen hem ook. En Michiels saxofonist en trompettist kennen we ook: dat zijn respectievelijk Yuri Honing en Eric Vloeimans. Ze behoeven nauwelijks introductie. Anno 2024 zijn deze mannen de niet zo grijze eminenties van onze nationale jazz, al dertig jaar aan de top!

Afspeellijst

1. Afro Blue
2. Body and soul
3. Softly as in the morning sunrise
4. Both sides now
5. Nine
6. presentatie bandleden en applaus
7. Yesterdays
8. Summertime
9. Gijs
10. BAM
11. Monk’s Mood
12. A curve in the day of a fool
13. Just in town
14. Day off

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan