Concertzender Live | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Concertzender Live

do 13 jun 2024 14:00 uur

In 2007 komen we vaak in Jazzcafé Wilhelmina in Eindhoven.

Jazz zit ons in het bloed. Al vele jaren nemen we jazzconcerten op in alle genres en niet te vergeten: op allerlei podia. We beperken ons zeker niet tot het BIMhuis en North Sea Jazz, maar zoeken ook de kleine zaaltjes op.

In 2007 namen we verscheidene keren op in Jazzcafé Wilhelmina in Eindhoven. Dat gebeurde in samenwerking met lokale technici. Nu verwacht je in een jazzcafé misschien kleine artiesten, type bruiloften en partijen, die hooguit een keertje met een grootheid hebben samen gespeeld. Maar dat zal je verbazen. Het café wist nog best grote namen naar Eindhoven te halen, soms van internationaal kaliber. Allerminst cafémuziek, durven we wel te zeggen!

In het eerste concert van vandaag horen we de Zwitserse pianiste Sylvie Courvoisier samen met cellist Vincent Courtois en saxofonist Ellery Eskelin. Courvoisier is al bekend om haar durf, maar Courtois is helemaal een rare vogel. Hij koos niet voor de bas maar voor de cello, die je in de jazz zelden hoort. Je kunt erop plukken en zo voor bas spelen, maar vaak genoeg strijkt Courtois ook hele melodieën. De drie spelen twee improvisaties van een half uur, maar lijken perfect aan te voelen wat ze van elkaar kunnen verwachten en waar het heen moet.

Het tweede concert is iets conventioneler. Ook hier horen we een trio, maar deze keer is het gewoon een piano met ritmesectie. De piano wordt gehanteerd door Utrechter Albert van Veenendaal. Dan weten kenners al dat het toch niet helemaal een standaardconcert wordt. Weliswaar horen we nummers met kop en staart, maar titels als “Songs to dance strangely with” en “Papperlappap” bereiden ons voor op een flinke dosis gekte.

Afspeellijst
1. improvisaties 1 en 2
2. Song to dance strangely with
3. Chromatics / As cucumbers
4. Predictable point of impact
5. Papperlappap
6. Happy hour
7. toegift: Miniatures très vites

Uitvoerenden

Sylvie Courvoisier (piano), Vincent Courtois (cello), Ellery Eskelin (tenorsax) (1)

Albert van Veenendaal (piano), Meinrad Kneer (bas), Yonga Sun (drums) (2-7)

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan