Dancing and the Blues | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Dancing and the Blues

zo 12 sep 2021 00:00 uur
Componisten: Miles Davis | Willem van Manen

Aflevering #17: Wim & Marco Kegel. Een podcast over Jazz met kleurrijke gasten en swingende muziek van Ben van den Dungen

Art Blakey zei ooit: “jazz has to be danceable and has to have the blues”. Dansen en de

Wim Kegel

blues is een podcast over jazz. Jazzmusici Ben van den Dungen, Tom Ridderbeekx en  Thijs Nissen ontvangen kleurrijke gasten waarbij sterke verhalen, indringende gesprekken en een flinke dosis swingende muziek de boventoon voeren. Een kijkje in de keuken van de fine fleur van de (inter)nationale jazztop, met live optredens vanuit onze studio!

Wim Kegel

Wim Kegel is een van de meest prominente drummers van Nederland. Hij heeft een unieke stijl die de traditionele manier van drummen combineert met een progressieve, eigentijdse en persoonlijke benadering.
Hij trad op jonge leeftijd al op door heel Europa en later over de hele wereld, vooral in het Verre Oosten. Hij speelde o.a. concerten met Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival, nam de CD Falling Stones op met ex Miles Davis saxofonist Dave Liebman en Marc van Roon. Wim heeft tal van CD’s opgenomen met nationale en internationale musici zoals David Liebman, Bob en Chuck Findley, Ron McCroby, David Schnitter, Jeroen Manders, Willem van Manen’s Contraband en Marc van Roon.
Zijn CD project Drumwise kwam uit in 2015 en behaalde lovende recensies en resulteerde in een mooie reeks optredens langs gerenommeerde Jazz/ concert podia.

Marco Kegel

Marco is van 1970 en studeerde op zijn 22e af aan het conservatorium van Den Haag. Hij is nu 28 jaar beroepsmatig jazzsaxofonist en speelt naast saxofoon ook fluit en klarinet.
Inspiratoren zijn voor hem de grote Bebop saxofonisten zoals Parker, Stitt, Pepper, Cannonball en Coltrane.
Ondertussen heeft hij alle Nederlandse theaters wel van binnen gezien en komt hij regelmatig in het buitenland. Momenteel is hij de lead altist van het “Jazz Orchestra of the Concertgebouw” en speelt daarnaast als gastsolist bij kleine en grote bezettingen.

Abonneer je snel en laat een goede waardering achter. Wil je meer weten? Kijk dan op dansenendeblues.nl en volg ons op Instagram en Facebook @dansenendeblues.