spinner

De Nacht: Wereldmuziek

za 9 okt 2010 00:00 uur

Wereldmuziek door de nacht heen met o.a. Taranta Nights, Kouame Sereba en Erik Wollo en trance muziek uit Soedan.

In de Wereldmuzieknacht van 24 september draaiden wij deel 1 van de dubbel verzamel cd.. Taranta Nights. Vandaag, zoals beloofd, deel 2. Het is dansmuziek op het ritme van de Tarantula uit Melpignano, Salento, Italië, een dansstijl die ontzettend populair is op dit moment.
Dubbel cd, deel 2: Taranta Nights, diverse artiesten. (2010). IRMA Records. IMR 889 cd.
De cd Bako van Kouame Sereba & Erik Wollo is de tweede cd van Kouame Sereba. De artiesten wonen in Noorwegen en de muziek typeren zijzelf als Ambient Afro-Beat.
Cd. Kouame Sereba & Erik Wollo. Bako. (2010). Etnisk Musikklubb. EM64.
Dobra Notch is een energieke groep muzikanten uit St. Petersburg. Zij spelen een mix van Klezmer, Balkan en Oosterse muziek. Hier is het album Gagarin Chochek.
Cd. Dobra Notch. Gagarin Chochek. (2005). Orange World. OWCD010.
Svanevit is een groep die speelt in de Noorse folk traditie. Op de cd Rikedom och gavor spelen zij materiaal uit de oude verzameling van John Enninger, één van de grootste Noorse folk violisten en muziekverzamelaars uit de 19e eeuw.
Cd. Svanevit. Rikedom och gavor. (2008). Nordic Tradition. NTCD11 WP87156.
Afro Celt Sound System is een zeer bekende naam in het festival circuit. De groep mixt moderne dansritmes met traditionele Ierse en West-Afrikaanse muziek. De laatste cd heet Capture en is muziek van de periode 1995–2010. Het is uitgebracht op het Real World label van Peter Gabriël.
Cd. Afro Celt Sound System. Capture. (2010).  Real World. Promo cd.
Nu trance-muziek uit Soedan. Op de cd Bride of the Zar brengt de groep Rango ritualistische muziek en verhalen ten gehore. De 190-jarige xylofoon waar zij op spelen is onderdeel van het ritueel. Dit is Voodoo van de hoogste orde!
Cd. Rango. Bride of the Zar. (2010). 30 IPS Ltd. HOR21948.
Tot besluit van de Wereldmuzieknacht het Janusz Prusinowski Trio. Dit trio werd opgericht in 2007 om de muzikale traditie van met name de dorpsmuzikanten uit Midden-Polen te behouden. De cd Mazurki is uit 2008.
Cd. Janusz Prusinowski Trio.Mazurki. (2008). Slughaj Uchem.

Samenstelling: