De Vroege Wereld | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Vroege Wereld

za 16 aug 2014 05:00 uur

Met Berber Blues en Pop uit Algerije en Raï, Rock, Funk en Pop uit het Middellandse zee gebied.

Cherifa.
‘Berber Blues’ is pure poëzie, verbonden met het dagelijks leven van de mensen en hun momenten van vreugde of ellende. De gedichten worden mondeling overgedragen en opgenomen op een recorder. In de ‘Berber Blues’ opent de zanger en het koor valt in. Zij worden begeleid door het ritme van de Alloun, een ronde trommel bedekt met geitenleer; twee van dergelijke trommels is vereist voor het juiste effect.
Cd: Cherifa, Berber Blues.
Label: Wagram (2000), code: WAG 331.
Yelas.
yelas music berber.jpgZoals een echte bluesman, schrijft Yelas zijn muziek alleen op de gitaar. Hij bracht een jaar door als leerling op een conservatorium in Algerije. Hij speelde in metro’s, op straat en in cafés en genoot van de publieke aandacht. Vandaag is zijn plaats op het podium, waar hij met zijn zeven muzikanten een breed repertoire neerzet. Een “polyglot” die vier talen spreekt.
Cd: ‘Ifili’ van Yelas.
Label: Iris Music (2002), code: 3001 858.

Les Boukakes.
les_boukakes_marra.jpgSinds de oprichting in 1998, heeft de band Les Boukakes hun avontuur gedeeld met ongeveer 20 muzikanten en zangers uit de het Middellandse zee gebied. Dit is een perfecte combinatie van oosterse en westerse invloeden, Raï, Rock, Funk en Pop.
Cd: ‘Marra’ van Les Boukakes.
Label: Atlas Music Pro (2008), code: AMP 08-1.