De wereldmuzieknacht | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De wereldmuzieknacht

zo 30 apr 2006 00:00 uur

Wereldmuziek door de nacht heen:

0.00 De nieuwste cd van de Tsjechische stemkunstenares Iva Bittova, getiteld ‘Elida’.
0.50 Volksmuziek uit de Afghaanse deelprovincie Badakhshan opgenomen door de Nederlandse veldwerker Jan van Belle.
1.55 Mooie liederen in het Gaelic (Keltisch) gezongen door de op Isle of Sky wonende Anne Martin. Schaars begeleid door Ingrid Henderson op harp en piano.
2.40 De hit-cd ‘Urban Zulu’ uit 1998 van de Zuid-Afrikaanse zangeres Busi Mhlongo is geremasterd en bestormt opnieuw de hitlijsten.
3.40 Nog meer urbane muziek maar dan door de in het steenkolengruis opgegroeide rapper D’r Sjaak oet Heële (Heerlen). Zijn cd ‘En toch wakker’.
4.20 Een mix van samba, flamenco, bossa nova en fado van het Portugese duo Zezo Ribeiro (gitaar) en Vanessa Borhagian (zang).
5.25 Een lange vervreemdende soundscape van trompettist Jeff Kaiser en zijn gelegenheidsformatie The Choir Boys With Strings. Is dit nog wel wereldmuziek? Of hoort het eerder in de nieuwe muziekkast thuis?
6.35 Weer een nieuwe Braziliaanse ster aan het firmament. Jacintha zingt de bossa nova op klassieke wijze in de traditie van Astrud Gilberto en Maria Bethania.
7.25 Onvervalste Zuid-Afrikaanse gospel van The Abakhansyisi Brothers of Love.
8.00 Uurtje met Indiase fusion met Baluji Shrivastav op sitar, Andy Shepard op sax, Guy Barker op trompet en Hossam Ramzy op percussie.

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan