spinner

De Vroege Wereld

za 2 feb 2019 07:00 uur

Met muziek van Kim Myhr, het trio Building Instrument (Noorwegen) & Eleanor Dubinsky (USA).

 

1-

Voor dit album heeft gitarist/componist Kim Myhr samengewerkt met dichter Carolyn Bergvall met nummers die betrekking hebben op passage en vergankelijkheid. Kim Myhr speelt op een twaalf-snarige gitaar, de percussie is van Ingar Zach, zij spelen samen met het strijkkwartet Quatuor Bozzini uit Montreal. Op dit album is de voorliefde van Kim Myhr voor herhaling meer dan duidelijk.
Cd. ‘Pressing Clouds Passing Crowds’ – Kim Myhr. Label:  Hubro  /  [PIAS] 2019. Video

2-

Het trio Building Instrument begon in 2008 samen te spelen in Bergen en hun oorspronkelijke idee was om elektronische muziek te verkennen. Dit project werd snel verlaten ten gunste van een meer akoestische muziek. Hun spel is grotendeels geïmproviseerd en speels uitgevoerd als ensemble. Zangeres Mari Kvien Brunvoll zingt voor het eerst in het Noors op dit album en gebruikt zelfs haar lokale Molde-dialect. Het album werd genomineerd voor een ‘Spellemannspris’ (de Grammy van Noorwegen) in de open categorie.
Cd. ‘Mangelen Min’ – Building Instrument. Label: Hubro /  [PIAS]  2019. Video

3-

Zangeres Eleanor Dubinsky is bezig met het opbouwen van een oeuvre dat bestaat uit elegante en doordachte songwriting, alles in dienst van de stem. Haar album ‘Soft Spot Of My Heart’ is haar sterkste werk tot nu toe. Zij is zangeres, cellist, gitarist, songwriter en een onverschrokken muzikale ontdekkingsreiziger. Ze komt uit Latijns-Amerika en wordt geholpen door muzikanten uit verschillende delen van de Spaanssprekende wereld, organisch en trouw aan een gevoeligheid die past bij de beste volksmuziek van Latijns-Amerika.
Cd. ‘Soft Spot of my Heart’ – Eleanor Dubinsky. Label: XANGO music (2018). Video

 

Samenstelling: