spinner

Exitos Musicales

za 3 mrt 2012 23:00 uur
Genre: Pacific

De Geschiedenis van Los Paraguayos
Deel 1 (van 8): Het Overzicht.

Het is nu méér dan 56 jaar geleden dat de komst van Los Paraguayos naar Het Westen een ware aardverschuiving teweegbracht. De belangstelling voor de Zuid-Amerikaanse muziek in het algemeen en de muziek uit Paraguay in het bijzonder is te danken aan de komst van dit ensemble. Talloze andere groepen uit dat land en uit de andere landen van Zuid-Amerika vonden sindsdien een gewild oor bij het Westerse publiek. Nederland speelde een centrale rol bij het bekend worden van dit trio (later een kwartet en weer enige tijd later een kwintet), doordat de Philips platenmaatschappij Phonogram, in Nederland gevestigd, veel deed aan de promotie van deze muziek.
Nederlanders als André Smit en Melle Weersma droegen daar sterk aan bij. Ineens maakte Zuid-Amerikaanse muziek een belangrijk deel uit van onze dagelijkse muzikale kost en ontstonden er overal, ook met name in Nederland (maar ook in Japan), ensembles die het repertoire van deze rasmuzikanten overnamen.
De Concertzender gaat een 8-delige serie uitzenden over deze door iedereen gekende groep in 1-uursprogramma’s, verdeeld over verschillende onderwerpen.
Deel 1: “Het Overzicht”. Hierin gaan we met 7-mijlslaarzen door de gehele geschiedenis van Los Paraguayos, de overgang van trio naar kwartet onder leiding van Luis Alberto Del Paraná. En ná zijn te vroege dood (hij was pas 48) de overname van de groep door zijn jongere broer Reynaldo Meza.
Deel 2 behandelt uitsluitend het ‘vroege’ trio onder de titel: “Het Trio”.
Deel 3 de carrière van Luis Alberto Del Paraná y Su Trío Los Paraguayos (later kwintet).
Deel 4 is uitsluitend gewijd aan Los Paraguayos onder leiding van de jongere broer van Luís Alberto, Reynaldo Meza, ná 1974 dus.
Deel 5 “De All-Time Latin Hits”.
Deel 6 “Los Paraguayos in Roemenië”.
Deel 7 “Het Paraguayaanse repertoire”.
Deel 8 “Reynaldo Meza y Los Paraguayos” In de laatste 4 delen zullen sommige wetenswaardigheden uit de eerste 4 delen worden herhaald.
Voor de geschiedenis van Los Paragayos klik hier

Samenstelling: