spinner

Klassieke Zaken

zo 11 mrt 2018 09:00 uur

Het Ests Filharmonisch Kamerkoor in de reprise met Baltische en Scandinavische koorwerken; en een klein-maar-fijn bezette Schilderijententoonstelling van Modest Moessogski – door het Rotterdamse De Bezetting Speelt.

CD-keuze uit het maandblad van de Vereniging Klassieke Zaken.

 

De Bezetting Speelt

 

In Noordoost-Europa wordt veel en vooral ook ontzettend goed gezongen en voor koor gecomponeerd. Een van de koren die eruit springen is het Filharmonisch kamerkoor Estland, dat in een reeks opnamen die ze begin 2000 gemaakt hebben onder leiding stond van de Britse dirigent Paul Hillier. ‘Uit één stuk’ opnieuw uitgegeven in een 3-CDbox.
De Estse componist Cyrillus Kreek zette een aantal psalmteksten op muziek, waaronder die van psalm 104 en 141. Klonk dat elke zondag en bij u in buurt, waren er vast minder kerken aan de eredienst onttrokken.
 Balitic Voices

Ests Filharmonisch Kamerkoor olv. Paul Hillier
Uitgave: Harmonia Mundi, ean 3149020879344

 

“Made in Saint Petersburg” is de titel van het nieuwe album van De Bezetting Speelt, het Rotterdamse ensemble dat bestaat uit vijf blazers en vijf strijkers. Ze spelen door henzelf gemaakte bewerkingen van bekende composities. Een prominent deel van het album is de bekende pianocyclus ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van Modest Moessorgski, in een bewerking van de hoboïst van het ensemble, Alexander van Eerdewijk.
 Moessorgski – Schilderijententoonstelling

Het Ensemble Speelt
Uitgave: Etcetera 8063479 (19.1.2018)

 

Lees verder op de site van de Vereniging Klassieke Zaken…

 

Samenstelling: