spinner

Solta a Franga

vr 22 jul 2016 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Gemixt door Streamer

Streamer, oftewel Gary Shepherd, is geboren in het Verenigd Koninkrijk en groeide als banneling op in Nederland, opgevoed door een stel losgeslagen sprookjeshonden. Hij componeert voor de choreograaf Nicole Beutler, winnaar van vele prijzen op het gebied van dans en performance. Weinig producenten hebben zo’n uitgebreid muzikaal repertoire als Streamer – alleen al op deze verse huisgemaakte mix verwent hij ons met Afrobeat, Kuduro, Voodoo, Zuid-Afrikaanse Gqom, Nigeriaanse funk, westkust chill uit Ivoorkust en een snufje Afro-Latin Cumbia.

We beginnen de reis in Zuid-Afrika met 3 nummers die zwaar beïnvloed zijn door de geur en smaak van Gqom, de hippe ghetto sound uit Durban. Nummers 5 en 6 brengen ons naar Angola met ‘Square Kuduro’ en ‘Bounty Hunter’, twee tracks die door Kuduro geïnspireerd zijn maar net even wat verder gaan: Streamer houdt ervan klanken over hun culturele grenzen heen te gooien; hij heeft een futuristische melange op het thema gecreëerd.

In samenwerking met de Nigeriaanse gitarist CJ Croquet vervolgt Streamer zijn weg naar Nigeria voor het volgende deel van de excursie, een reis naar de goede oude tijd in Nigeria in 1977. Dit is de ‘feel good’ afrobeat met een grote buiging naar de grootsheid van voorbeelden als William Onyeabor en Fela Kuti …… sunshine tours! CJ Croquet komt terug bij Streamer in ‘El plato de frijoles refritos’ – een bordje bonen op z’n Latijns-Amerikaans -Afro/Cumbiaans op z’n best ……. a rin kin kin, a rin kin kin!

Voortbordurend op de latijns-amerikaanse invloed in afro-muziek, mengt Streamer Samba met door hemzelf in Haïti opgenomen voodooklanken. Vervolgens gaan we in een zachte afdaling naar Jamaica voor een groovy Bob Marley remix die het begrip “Funking for Jamaica” een geheel nieuwe betekenis geeft. Aan het einde van de mix nog een laatste uitstapje naar het Tanzanese oerwoud vol geesten, met uiteindelijk een zachte landing op Ivoorkust met een oorstrelende remix van Jacob’s Cotonou.

 

01. Streamer – Searching for Ketama (Gqom burn Riddim)
02. Streamer – The theory of the Moebius (Gqom Star Riddim)
03. Streamer – Ghettophonic (like this…)
04. Streamer & Cj Croquet – Chief wants sauce with his rice
05. Streamer feat. Sophie Luca – Square kuduro
06. Streamer – Bounty Killer (the good, the bad and Kuduro)
07. Streamer & Cj Croquet – Baba’s sunshine tours
08. Streamer & Cj Croquet – El plato de frijoles refritos
09. Streamer – Legba Nam Baye (Haitian voodoo samba)
10. Streamer feat. Bob Marley – Lively up yourself
11. Streamer – Bush of Ghosts
12. Streamer feat. Julien Jacob – Cotonou (Streamer’s low key remix)

 

www.soundcloud.com/streamer

Samenstelling: