spinner

Solta a franga

vr 30 apr 2010 23:00 uur

Een feest zonder grenzen. Deze week samengesteld door DJ Safri.

DJ Safri is één van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Global Beat Fusion’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
DJ Safri stond in 2003 aan de wieg van ‘Mystic Grooves’, de baanbrekende oosterse dansavonden in o.a Rasa, Melkweg en Tivoli.
Sinds 2008 is Safri één van de residents van de maandelijkse ‘GlobaLoca!’ avonden in het SJU in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en soms daarbuiten.
website: www.djsafri.com
zie ook: http://www.myspace.com/solta_a_franga
BellyBeats Mix v2
Shake your belly to the beats!
Buikdansen gebeurt tegenwoordig al lang niet meer alleen op traditionele Egyptische, Turkse of Marokkaanse muziek. Steeds vaker worden de eeuwenoude instrumenten uit het Midden Oosten (zoals oud, kanun, zurna en uiteraard de darbuka) gecombineerd met hedendaagse technologie en clubsounds. DJ Safri kan gerust een expert in deze mengvorm genoemd worden; hij draaide het jaren lang op de legendarische Mystic Grooves party’s. En nog steeds draait hij het regelmatig voor volle dansvloeren. Daarom een mix met recente nummers in dit genre. De artiesten hebben hun roots in oa Egypte, Libanon, Turkije, Tunesië, Algerije, Griekenland, Spanje en de USA.
01. Zeb – Toe to Toe
02. Jef Stott – Funky Nawari (Drumspyder’s Midnight Snack Wrap Up)
03. Drumspyder – Ramallah
04. The Spy from Cairo – Kembe
05. Bellyhouse & Hanna Madbak – Istanbul to Cartagena
06. Speed Caravan – Idemo Dalje
07. Omar Faruk Tekbilek – Whirling (Nickodemus & Zeb Remix)
08. Omar Faruk Tekbilek – Aksak (Amon Tobin Remix)
09. Speed Caravan – Parov Yegar Siroon Var
10. Imam Baildi – Samba Clarina (DJ Panko Remix)
11. The Spy from Cairo – Ana Arabi (feat. Ghalia Benali)
12. Drumspyder – Sidi Mansour (Reggaeton Mix)
13. Bellyhouse – Moon Over Mumbai
14. Jalex – Hide & Seek
15. Saïd Mrad – Inspiration (of Toba)

Samenstelling: