spinner

Solta a Franga

vr 13 mei 2011 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Deze week samengesteld door DJ Safri: Bhangra Party Mix

Bhangra Party Mix : Dhol, Tumbi & Bass
Bhangra is een muziek- en dansvorm oorspronkelijk afkomstig uit Punjab (India/Pakistan). Traditioneel werd deze uitgevoerd om een succesvolle oogst te vieren. Met immigranten kwam de stroming naar Engeland. Daar werd het al snel gemengd met westerse invloeden uit rock, reggae, hip-hop en house. De oorsponkelijke dhol (drum) en tumbi (of ektara: eensnarig instrument) werden aangevuld met gitaren, drums en electronica.
Het bleek een perfecte fusie op te leveren en de populariteit nam snel toe, binnen de Indiase en Pakistaanse gemeenschap. In 2002 brak Panjabi MC ook daarbuiten door met zijn ‘Mundian to bach ke’, gebaseerd op het thema van de TV serie ‘Knightrider’. De laatste jaren is de populariteit -bij gebrek aan vernieuwing- wat ingezakt. Maar Safri blijft een groot liefhebber. Hij mixte een aantal recente en wat oudere favorieten aan elkaar. Stil blijven zitten is uitgesloten!
1.   Pharanghi – Eshara Kaka
2.   The Dakota – Street Warrior
3.   Mentor Kolektiv ft. AC & Des-C – Pasand
4.   G Samra – Kurri Majajin (ft. Ashok Phialvi)
5.   Shamur – Rock Your Body (version)
6.   Lil Sach – Bhangra Pao Mitro
7.   Taj-E – Maan Jawani Da
8.   Manak-E – Paisa
9.   The Kalyan ft. Lembher Hussainpuri – Disco Warrior
10. Black Star Liner – Yemen Cutta Connection
11. Panjabi MC – Kuri Punjaban
12. Bikram Singh – Gidhian Di Rani
13. Panjabi MC – Panjabi Soldiers (A-Team) (ft. Manjit Jelhi)
14. Ms Scandalous – Sajana
15. DJ Vix – Desi Bonus
16. Harjinder Jannat – Ni Amiye
17. Bally Sagoo – Botallan Sharab Diyan
DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
Sinds 2008 is Safri een van de resident DJs van de maandelijkse ‘GlobaLoca!’ avonden in het SJU in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en daarbuiten.
www.djsafri.com
Solta a Franga op Facebook

Samenstelling: