spinner

Solta a Franga

vr 10 jun 2011 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Deze week samengesteld door DJ Safri: Balkans without Borders mix.

DJ Safri – Balkans without Borders mix
‘Balkan beats’ zorgden een aantal jaren geleden voor een ware revolutie in de westerse club- & festival scene. Waar voorheen steriele electronische muziek te horen was, klonken toen ineens de warme opzwepende geluiden van violen, blazers, accordeons en gipsy zang. Muziek van traditionele oost-europese orkesten werd onder handen genomen door hippe westerse DJ’s en producers.
Maar hoe groter de rage werd, hoe meer de markt vervuild werd met smakeloze rip-offs en DJs zonder enige achtergrondkennis van de muziek uit de balkan. Gelukkig komen er toch nog steeds mooie dingen uit. Allerlei mengvormen ontstaan, zoals balkan met cumbia-, reggae- en ska invloeden. En in steeds meer westerse landen laten bands zich inspireren door de oost-europese geluiden.
In deze mix een aantal ‘echte’ balkan artiesten (6, 11, 18) naast bands uit België, Duitsland, Frankrijk, Turkije, USA en Nederland (4 & 9).
En stilzitten is ook deze keer natuurlijk uitgesloten! Dus neem een glas slivovic, rakia of wodka, zet je radio op 10 en dansen maar!
1.  Antwerp Gipsy-Ska Orkestra – Roma Project (ft. Kocani Orkestar)
2.  La Cherga – Make a Change
3.  Sefarad – Osman Aga
4.  Mala Vita – Of
5.  Severina – Ljute Cigare
6.  Goran Bregović – Venzinatiko
7.  Rotfront – B-Style
8.  Bir-Ki-Üc – Ilimon Ektim Tasa
9.  Amariszi – Rakia (DJ Safri demo mix)
10. King Chronic vs Barrio Populaire ft. Las Balkanieras – Balkan City
11. Besh o droM – Hilti Csocsek
12. Papa Tango Charly ft. Fanfare Ciocarlia – Tigani (Fred Berthet Mix)
13. Bassjackers – Sujo
14. Balkan Beat Box – Pachima (UBK Remix)
15. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra – Kerta Mange
16. Dobranotch & DJ ClicK – Batuta (DJ ClicK Rmx)
17. Watcha Clan – Gypsy Dust
18. Goulasch Exotica ft. Kingalita – Najde Mange
DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
Sinds 2008 is Safri een van de resident DJs van de maandelijkse ‘GlobaLoca!’ avonden in het SJU in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en daarbuiten.

http://www.djsafri.com

Samenstelling: