spinner

Solta a Franga

vr 14 jun 2013 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Samengesteld door DJ Safri: CultureClash mix.

DJ Safri dook eens diep in z’n muzikale verleden, en kwam uit bij het CultureClash project. Het jaar was 1992. De wereld van de dansmuziek was in die tijd behoorlijk opgeschud door de opkomst van house en techno. Safri was daarin al actief als DJ en producer, onder een andere naam. Maar tegelijkertijd werkte hij aan een heel nieuw project, waarbij de kille elektronische geluiden van techno werden ingewisseld voor meer organische en ‘wereldse’. Dat deed hij samen met Arno Peeters (a.k.a. Tape TV) en Richard van der Giessen (a.k.a. DJ White Delight).
Op verzoek van het label Irdial Records uit London, dat bekend stond om zijn onconventionele electronische dansmuziek, maakten zij een mix van een uur met vrijwel alleen eigen muziek. Die werd in de regio London op de radio uitgezonden, en later ook in Berlijn, in Denemarken en in ons eigen land bij de VPRO. Hoewel verschillende labels interesse toonden om de muziek uit te brengen, kwam dat er uiteindelijk niet van. Het project verdween in een la en de drie makers gingen ieder hun eigen weg.
Nu, ruim 20 jaar later, komt het project weer uit die la. Hoewel misschien wat gedateerd blijkt het een soort ‘blue-print’ van wat Safri vanaf 2003 als DJ ging uitdragen: dansmuziek met invloeden uit verre oorden. Bij Solta a Franga is nu de versie te horen die bedoeld was om uit te brengen op LP en CD. Het laatste kwartier wordt aangegevuld met drie extra nummers van dezelfde makers.
01.  Mama Africa
02.  U.U. Inlands
03.  Zitarz
04.  Never take a wrong turn when you’re in the jungle
05.  Sultan Groove
06.  Ama-Zone
07.  Bad Dream
08.  Arab Aproach
09.  Khöömiy
10.  Mystic (House Dub)
11.  Yatiyaña
DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
Sinds 2008 is Safri een van de resident DJs van de maandelijkse ‘GlobaLoca!’ avonden in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en daarbuiten.
www.djsafri.com
Solta a Franga op Facebook

Samenstelling: