Solta a franga | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Solta a franga

za 29 aug 2009 00:00 uur

Een feest zonder grenzen. Deze week samengesteld door DJ Safri.

DJ Safri is één van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
DJ Safri stond in 2003 aan de wieg van ‘Mystic Grooves‘, de baanbrekende oosterse dansavonden in o.a Rasa, Melkweg en Tivoli.
Sinds 2008 is Safri één van de residents van de maandelijkse ‘GlobaLoca!‘ avonden in het SJU in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en soms daarbuiten.
website www.djsafri.com
zie ook www.myspace.com/solta_a_franga

DJ Safri – The Future Sound of Mongolia & Tuva
Geïnspireerd door het (opmerkelijke) recente succes van de Mongoolse punk-rock van de band Hanggai besloot DJ Safri eens in zijn archieven te duiken en meer muziek uit Mongolië en het aangrenzende Tuva aan elkaar te mixen. Hoewel deze regio tot de meest afgelegen en desolate gebieden van de wereld gerekend kan worden is de muziek daar buitengewoon rijk, subtiel en origineel. En zeker niet uitsluitend traditioneel! De muzikanten van Yat-Kha en Huun-Huur-Tu gebruiken al jaren gitaren en rock elementen in hun muziek. Maar ook westerse electronica en zelfs rap blijken, mits gedoseerd, prima te combineren met de mystieke boventonen zang en de ijle klanken van de horse headed fiddle.
1. Arok. Steppe In.
2. Egschiglen. Talin Salhi.
3. OMFO. Siberian Abracadabra.
4. Cosmik Connection. Ulaan Baator Dub.
5. Welder. Bombo’s song.
6. Huun-Huur-Tu & Malerija. Donen-Shilgi.
7. Sainkho Namtchylak. Dance Of Eagle.
8. Hosoo & Transmongolia. Tangarag.
9. Huun-Huur-Tu & Malerija. Ezir-Kara.
10. Ondar. Tuva Groove.
11. Yat-Kha. Dyngyldai.
12. Hanggai. Flowers.
13. Midilink. Mongoliak.
14. Huun-Huur-Tu. Mountain Voice (Da Loop Trance Mix).
15. Huun-Huur-Tu & Malerija. Orai-La Boldu-La.
16. Yat-Kha. Öpei Khöömei.

Samenstelling: