spinner

Vredenburg Live

vr 22 mrt 2013 17:00 uur

In Concertzender Live een opname van het concert van Aline Frazăo van 8 december 2012 in theater Vredenburg, Leeuwenbergh, Utrecht.

Aline Frazăo treedt op in de serie World Sessions, waarin u kennis maakt  met ‘Rising Stars’, door middel van een concert en een film over de artiest.
Aline Frazăo is een Angolese singer songwriter. Haar zangtalent werd al jong ontdekt in het schoolkoor, waar zij Bosso Nova, Latin en oude Napolitaanse liederen leerde zingen.
Op deze manier raakten haar muzikale Afrikaanse wortels, namelijk de Bantú ritmes, al op jonge leeftijd vervlochten met Bossa nova, Kaapverdiaanse muziek, Latin en jazz, en later ook met Fado.
Aline laat liedjes van haar cd Clave Bantú horen. Zij doet veel research naar oude Angolese folklore. En dan met name naar vrouwelijke stemmen uit de jaren zeventig, zoals bijvoorbeeld Lourdes van Dunem, die zong in traditionele Afrikaanse talen. Zij zegt: “Het aline-frazaojpegis de moeite waard om die vergeten muziek te hernemen, te bewerken en te bewaren, in plaats van de bekende semba, of de elektronische kuduro (= up-tempo dansmuziek), die je de laatste tijd veel op de radio hoort. Het spelen en verspreiden van de Angolese muziek ligt me na aan het hart.”

  1. Intro, Aline Frazăo
  2. O que ela quer, Aline Frazăo
  3. Amanheceu, Aline Frazăo
  4. O Céu da tua Boca, Aline Frazăo
  5. Caminho do Sul, Aline Frazăo
  6. Coming back home, Aline Frazăo
  7. Assinature de Sal, Aline Frazăo
  8. Clave Bantu, Aline Frazăo
  9. First World, Aline Frazăo
  10. Na boca d’Angola, Aline Frazăo

De opnametechnicus is Wijnand de Groot, de producent is Geeske Coebergh.

Samenstelling: