Wereldmuziek Actua | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 11 aug 2006 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen in de wereld der wereldmuziek. Met nieuwe cd’s en/of voorbeschouwingen op concerten op podia in de Lage Landen.

Veel mensen leven er al weer weken naar toe. ‘Dias Latinos’; het leukste Latin-Caraïbische festival in Nederland ! Volgend weekend; om precies te zijn op zaterdag 19 en zondag 20 augustus a.s. zal de binnenstad van Amersfoort weer voor even de aanblik krijgen van een tropisch paradijs.

Je vraagt je ieder jaar weer af hoe ze het toch steeds voor elkaar krijgen want het hele gebeuren is gratis, terwijl de acts professioneel en van hoog nivo zijn. En ook deze keer biedt ‘Dias Latinos’ weer voor elk wat wils; van muziek uit Venezuela tot reggaeton uit de Dominicaanse Republiek. Maar het festival is ook een kleurrijk schouwspel. De meest groepen treden namelijk op in hun oorspronkelijke klederdracht; zoals bijvoorbeeld de folkloristische dansgroep ‘Nos Caribe’, die bestaat uit Antilliaanse studenten in Nederland. Verder nog Mexicaanse mariachi, muziek uit Paraguay, Cuba en Brazilië, reggae, Surinaamse soca, Argentijns danstheater en tango & salsa demonstraties.

Enfin; werkelijk teveel om op te noemen. Daarom adviseren wij belangstellenden een bezoekje te brengen aan de overzichtelijke website van ‘Dias Latinos’; www.diaslatinos.nl. Daar zult u uitgebreide info vinden over dit tweedaagse festival, waarvoor zelfs een hotelarrangement geboekt kan worden.

Het festival wordt volgende week zaterdag traditiegetrouw geopend door een Latin-carillon-special. Uitsmijter op zondagavond is ‘Grupo Azul’; een nog jonge ‘urban-salsa’ groep rond conguero, componist en arrangeur Raoul Soentken.

Om u alvast in de stemming te brengen voor de tiende editie van ‘Dias Latinos’  laten wij  ondermeer hun eerste cd ‘Contraste’ horen.

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan