Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 18 aug 2006 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen…

Wat is er fijner dan het luisteren naar snaarinstrumenten, vooral als ze betokkeld worden. Wie daar ook zo over denkt, mag het Getokkelde-Snaren-Festival zeker niet missen! Elke dag van 21 tot 25 augustus kunt u vanaf 20 uur in de Sint-Niklaas kerk genieten van schitterende getokkelde snaarmuziek, gebracht door bekende en minder bekende volksmuziekgroepen uit België en daarbuiten.
De Sint-Niklaas kerk is te vinden in het centrum van Gooik in België.
De volgende instrumenten zullen de revue passeren:  ud, banjo, gitaar, harp, ukelele, kanun, luit, flamencogitaar en de electro-akoestische gitaar.

U krijgt van ons muziek te horen van Piccard en Masure, die met hun prachtige folkmuziek een bijdrage leveren aan het festival. Daarna muziek van de groep Oblomow met onder meer de Iraakse quanoonvirtuoos Osama Abdurasol die u ook tegen zult komen op het festival.
Osama Abdulrasol zal de Turkse zangeres Melike Tarhan op 22 augustus aanstaande begeleiden. Philipe Masure en Guido Piccard staan op de 23ste geprogrammeerd. Zij en nog vele anderen komt u dus tegen op het Getokkelde-Snaren-Festival in Gooik.
 
Op het festival is  ook een en ander voor de kinderen georganiseerd. Voor meer informatie hierover kunt u surfen naar  http://www.volksmuziek.be/nl/bourdonfeestival_nl.htm,
In de week van het Tokkelfestival is in de Cultuurschuur van de Cam, Dorpsstraat 67, in Gooik een tentoonstelling kalligrafie te bewonderen van beginnende en gevorderde cursisten.

Samenstelling: