Wereldmuziek Actua | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 1 sep 2006 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen…

Het twaalfde-eeuwse verhaal van de tragische liefde tussen Layla en Majnun is in  Islamitische culturen veel  verteld en bezongen.Het verhaal van de klassieke
Perzische dichter Nezami, gaat over twee jonge geliefden. De oosterse Layla en de Westerse Romeo, een mythisch paar dat bij elkaar hoort als de dag bij de nacht.
Het verhaal over deze liefde in al haar facetten wordt bezongen onder de titel
“Layla en Majnun. De artiesten zijn twee diva’s van de wereldmuziek podia: Ghalia Benali en Sevarah Nazarkhan.
Ghalia Benali is een Belgisch-Tunesisch-Berberse zangeres, zij schreef bijna alle teksten en de muziek van dit muziekwerk.Wij zullen vandaag een aantal nummers laten horen van haar debuutalbum Wild Harissa. Zij zingt hier met de groep Timnaa.
Sevara Nazarkhan uit Oezbekistan is voor Nederland geen onbekende. Zij is zangeres, songwriter en musicus. Op haar cd Yol Bolsin zingt zij traditionele liederen uit Oezbekistan die zij samen met de Fransman Hector Zazou heeft bewerkt. Zij wordt begeleid door traditionele instrumenten zoals de ud, doutar, sato en saz maar ook moderne zoals keyboard, gitaren, en percussie.
De eerste voorstelling van het drieluik ‘Layla & Majnun vindt plaats in De Doelen in Rotterdam op 8 september aanstaande, om 20.15 uur en op zaterdag 9 september  om 20.15 uur in het Kit Tropentheater in Amsterdam.Uitvoerenden zijn Chalia Benali met haar ensemble en Sevara Nazarkhan met haar band.

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan