Wereldmuziek Actua | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 15 sep 2006 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen…

Goedenavond en welkom bij Wereldmuziek Actua met vandaag de nieuwe CD “Fair play to you!” van Bow Triplets met Ierse Celtische wereld folk muziek.
“Bow Triplets” of bowed triplets zijn typische versieringen in het Ierse fiddelspel, maar Bow Triplets is ook een internationale groep muzikanten uit Zwitserland die zich al jaren bezig houdt met Ierse Celtische muziek. Ze hebben een uitgebreid repertoire met traditionele Keltische muziek en eigen composities.
Het instrumentarium van Bow Triplets bestaat uit violen, gitaren, een concertina, mandoline, fluit, acoustische bass, percussie en piano. Ook de typische bodhrán en de uillean pipes maken deel uit van het ensemble. De bodhràn is als het ware de hartslag van de Ierse muziek. Het is een lijsttrommel die wordt beslagen met een stok, een tipper genaamd, en wordt al zittend bespeeld. De uillean pipes wordt ook zittend bespeeld. Dit instrument is een karakteristieke doedelzak, waarvan de blaasbalg met de arm wordt aangedrukt. Het resultaat is een zachte zoete toon en een constante drone op de achtergrond.
We gaan luisteren naar de cd CD “Fair play to you!” van Bow Triplets
Voor meer informatie kunt u surfen naar www.bowtriplets.com

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan