Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 22 sep 2006 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen…

Welkom bij deze aflevering van Wereldmuziek Actua. Vandaag aandacht voor het Amsterdam-Fèstival, een Nederlands-Marokkaanse culturele week in het Tropentheater. Deze happening georganiseerd door gemeente Amsterdam, gemeente Fès, het bureau voor Toerisme van Fès en het Ramadan Festival in samenwerking met het Tropentheater zal zich afspelen van 3 tot en met 8 oktober. Er is alles uit de kast gehaald om de bezoeker een complete indruk te geven van de Marokkaanse stad Fès.
Door middel van foto’s en documentaires komt u meer te weten over de bijzondere architectuur van de stad. Heerlijke Marokkaanse gerechten staan op het menu, diverse ambachten, zoals pottenbakken, houtsnijwerk zijn te bewonderen en interessante debatten met actuele onderwerpen zullen plaatsvinden. Dit alles met als doel een platform voor een dialoog tussen Islam en Christendom en tussen Marokkanen en Nederlanders te creëren. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar waar het ons natuurlijk om draait is de muziek!
In de lichthal van het Tropenmuseum worden drie concerten gegeven. De groepen komen allen uit Fès en zijn achtereenvolgens:
Mohamed Brioul met Orquestre Arabo-Andalous de Fès met Arabo Andalusische muziek; Maâlem Abdellah Lakbakbi Yacoubi en Aissaouas Broederschap met soefimuziek en Maâlem Ahmed Dkaki Ensemble en gasten in ‘Gnawamuziek meets jazz’.
Om u in de stemming te komen laten wij u Marokkaanse soefimuziek horen van:
Omar Metíouí met ‘Musica Sufi Andalusi’
Wilt u meer weten over Marokko en over soefisme dan kunt u van 3 tot en met 8 oktober terecht in het Tropentheater en Tropenmuseum waar een Nederlandse Marokkaanse week is georganiseerd. Tijdens deze week vinden er allerlei activiteiten en debatten plaats en is er volop muziek te genieten.
Voor het programma kunt u surfen naar www.tropentheater.nl

Samenstelling: