Geoffrey Madge | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Programmamaker - Geoffrey Madge

Geoffrey Madge vertrok in 1963, nadat hij de ABC Piano Competition in Sydney had gewonnen, naar Europa. Hij vestigde zich in Nederland als hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Internationale bekendheid verwierf hij o.a. met de 6 CD anthologie van de pianowerken van Ferruccio Busoni en met het “Opus Clavicembalisticum” van Sorabji.

In recital programmes maakt hij combinaties van uitdagend met het meer bekende repertoire, oude en recente composities en, bovenal werken van Bach.

Tot zijn vele CD opnames behoren de volgende bekroonde producties van het 1ste piano concert van Xenakis met het New Philharmonia Orchestra, het Opus Clavicembalisticum van Sorabji, en bij Philips, de Busoni-anthologie. Hij componeerde daarnaast zelf, o.m. strijkkwartetten, liederen, een pianoconcert, en solowerken voor piano.

Over zijn programma “Madgepoint” zegt hij: “Het is erg jammer dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan onze legendarische voorgangers. Daarom wil ik ook, naast de groten van nu, ook deze grootheden voor het voetlicht brengen in mijn programma Madgepoint. We hebben het over de discografie van 1902 tot en met nu.”

geoffreymadge.com