spinner

Gijs van Dijk (geb. 1954):

Gijs van Dijk studeerde in 1976 klassiek gitaar, Jazz gitaar en compositie aan de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum en aan het Utrechts Conservatorium, waar hij vanaf 1984 compositielessen volgde, bij Tristan Keuris. In 1991 rondde hij zijn studie af met de Prijs voor Compositie. Als improviserend musicus was Van Dijk in de tachtiger jaren een opvallende improviserende basgitarist en gitarist op de Nederlandse en internationale jazzpodia.

Van Dijk schreef vele composities, vaak met een opdracht van het Fonds voor de scheppende toonkunst. Hij heeft gewerkt met vele vooraanstaande Nederlandse musici, vooral als componist voor kamermuziek ensembles.

Tegenwoordig treedt gijs regelmatig op met ‘the Lofties’. een akoestisch Rock & Roll bandje met eigen nummers op het repertoire.

Ook is hij al 25 jaar muziek docent aan de IVKO, een middelbare school met een uitgebreid kunstprofiel, waar hij veel jonge musici heeft begeleid in de eerste stappen van hun carrière. Sinds 2007 produceert Gijs van Dijk maandelijks voor de Concertzender een programma in de serie CZ Jazz Live met opnamen uit het Bimhuis in Amsterdam